Share |

Co to je WTF?! 3. ročník Festivalu současného divadla

foto: pořadatel akce

Ve dnech 23. – 24. května proběhne v libereckém Malém divadle již třetí ročník festivalu současného divadla pod názvem WTF?!
 
Organizátoři akce do Liberce opět přitáhnou nejzajímavější alternativní projekty z celé republiky. Více než třicet umělců, projektů a skupin slibuje vskutku „našlapaný“ víkend.   Kromě vernisáží, módních přehlídek a koncertů lokálních umělců, diváci zhlédnou tucet současných divadelních inscenací. „Konečně se nám podařilo pro festival získat představení SVRBÍ - jednu z nejpopulárnějších komedií divadla A Studio Rubín, vyprodanou na měsíce dopředu.  Jde o jakýsi „Sex ve městě“ na divadle“, uvádí jeden z organizátorů Tomáš Dianiška.  Herec z nedávno zrušeného Činoherního studia v Ústí n. Labem Jirka Maryško, předvede svou improvizovanou show DEMAGO a žonglérské duo Bratři v tricku představí žánr známý jako Nový cirkus v kritikou oceňované hře PLOVÁRNA.
 
„Na loutkařských festivalech posbírala letos nejvíc cen inscenace DÁŠEŇKA ANEB PSÍ KUSY brněnského divadla Husa na provázku.  Tento kouzelný kabaret pro děti i dospělé uvedeme na našem WTF festivalu v nedělní dopoledne“, říká Eliška Hamplová.
 
Největším hudebním tahákem bude zřejmě alternativní duo DVA, které do širšího povědomí vstoupili vítězstvím v cenách Anděl a turné po USA a Evropě. „Každý den festivalu WTF skončíme koncertem a následnou afterparty s DJ´s. Myslím, že spousta návštěvníků zažije výpadek spánku, ale o to větší kulturní zážitek“, dodává Eliška Hamplová.  
 
Kompletní program: www.saldovo-divadlo.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.