Share |

Divadlo Masopust zakotví v Eliadově knihovně

foto: pořadatel akce

S novým rokem získává divadelní společnost Masopust také novou scénu. Po šesti letech existence se stane stálou součásti repertoáru v Divadle Na zábradlí. Soubor bude v komorním prostoru Eliadovy knihovny pokračovat v dosavadní dramaturgické linii.
 
Společnost Masopust je nezávislé divadlo, působící od roku 2008 v oblasti dramaturgické archeologie propojené se současnými tématy a obrazivou režií. Linka introvertních témat se společenským přesahem bude pokračovat i v komorním prostoru Eliadovy knihovny. Své působení zde Masopust zahájí v neděli 12. ledna hrou Calderóna de la BarcyVytrvalý princ v režii Štěpána Pácla. Další inscenace budou následovat – morální thriller Lenky Lagronové: Čukapakabra a druhou premiéru „variací na divadlo“Andělé mezi námi v režii Jana Friče. Diváci se také mohou těšit na básnivou koláž textů Ivana M. Jirouse pro dětiMagor v Betlémě. První inscenací zkoušenou přímo v Eliadově knihovně budeadaptace románu Virginie Woolfové Orlando v režii Anny Petrželkové. Premiéra je plánovaná na červen 2014.
 
Příležitostný, ale intenzivní soubor společnosti Masopust je tvořen mladými hereckými osobnostmi - Pavla Beretová, Magdaléna Borová, Ivana Uhlířová, Miloslav König, Lukáš Příkazký, Richard Fiala, Jiří Panzner, Radovan Klučka a další.
 
Více o činnosti divadelní společnosti Masopust o.p.s na webu www.maso-pust.cz nebo na facebookové stránce Masopust.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.