Share |

Pražský kulturní prostor "Už jsme doma" připravil výstavu obrazů Roberta Nebřenského

Kytarista s kalamářem
foto: obraz Roberta Nebřenského

Nový pražský kulturní prostor
„Už jsme doma“ připravil  výstavu obrazů Roberta Nebřenského
„ČÁRY MÁRY ROBÍNEK“

 

Robert Nebřenský se ve svých kresbách vrací k radostné tvořivosti dětství. Při vernisáži zahraje a zazpívá kytarové duo. Robert Nebřenský & Peter Binder (skupina Vltava).

 

Robert Nebřenský (8. 2. 1964 Praha) je český herec, skladatel a kytarista. Začínal v roce 1981 ve skupině Krásné nové stroje, o pět let později založil hudební skupinu Vltava, pro kterou je autorem jejího původního repertoáru a od roku 1990 vystupuje coby člen divadla Sklep. Jako herec účinkoval v řadě českých i zahraničních filmů, televizních inscenacích a seriálů. (O život, Tobruk, La Mome, Rudý Baron, Místa, Borgias, Lidice, Klauni...)

 

Na scéně výtvarného umění se objevil poprvé v roce 2013. Soubor s názvem „Čáry máry Robínek“ je čtvrtý v pořadí samostatných výstav. Dle slov autora má být pokusem o návrat k původní čisté a radostné imaginaci dětství a vzýváním neovlivněné tvořivosti vůbec: “Pokusil jsem se navázat na ten úžasný svobodný pocit a radost z tvoření, jako když jsem si kdysi “simaloval”. Robínkem mě nazýval můj děda a byl to právě on, kdo byl mým prvním rádcem a mentorem. V malování mě velmi podporoval a moje dnešní obrázky mají být rovněž dodatečným díkem člověku, který mě chápal a přijímal, takového, jaký jsem.“

--------------------------------------------------------------------------------------

Název výstavy: Robert Nebřenský  „ČÁRY MÁRY ROBÍNEK“ - kresby voskovkami
4. prodejní výstava s tímto názvem, doplněná o nové práce

 

Při vernisáži zahraje a zazpívá kytarové duo Robert Nebřenský & Peter Binder (skupina Vltava). Úvodním slovem zahájí autor. Vernisáž se uskuteční 13.1.2014 v 19:30. Výstava potrvá od 14.1. do 23.2. 2014. Vstup na výstavu i na vernisáž je zdarma.

 

Výstava přístupná v otevírací době kavárny otevřeno denně od 15 hod.
Už jsme doma, Uralská 6, Praha 6, Bubeneč, cca 5 min. od metra Dejvická

 

web: www.uzjstedoma.cz

FB: www.facebook.com/uzjsmedomakavarna


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.