Share |

Fashion show Dotek bojuje proti Alzheimerově chorobě

foto: pořadatel akce

20. března se uskuteční 2. ročník módní události, která vyvrcholí aukcí předvedených modelů. Publikum zhlédne módní přehlídku, vytvořenou talentovanými studenty z ateliéru Design oděvu. Výtěžek aukce bude věnován neziskové organizaci Dotek, která pomáhá seniorům a lidem s Alzheimerovou chorobou.
 
Přehlídkové molo ovládne kreativní tvorba mladých návrhářek. Celý módní projekt od organizace akce, přes její propagaci až po vytvoření samotných oděvů, vzniká v dílně studentů Fakulty multimediálních komunikací na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně.
 
Spolupráce s neziskovou organizací Pečovatelství a ošetřovatelství Dotek ve Vizovicích je pro studenty velkou motivací. ,,Studenti, kteří pracovali na prvním ročníku, mě překvapili svojí profesionalitou. Večer byl perfektní. Výtěžek z modní show byl 17 130,- kč.“vyjádřila se k projektu Radomíra Pečeňová, ředitelka organizace Dotek.
 
Ústředním motivem pro ročník 2014 je japonské origami. Business móda inspirovaná geometrickými tvary a překlady je zajímavou výzvou pro módní designérky, které se do projektu zapojily. ,,Chceme nabídnout všem business ženám, které musí dodržovat dress code, příjemnou, ale zároveň detailně promyšlenou módu plnou barev, kombinací a originálních stylů,“ dodává hlavní manažerka projektu Iva Honzková.
 
Milovníci designu jistě ocení i místo konání,kde se módní událost uskuteční. Přehlídka proběhne v nově zrekonstruované části areálu Svit, v prostorách 14|15 Baťova Institutu.
 
Facebook.com/FashionShowDotek


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.