Share |

Golem už je na Štvanici!

foto: pořadatel akce

Největší divadelní událost dubna začíná! Interaktivní divadelní představení GOLEM se zabydluje v opuštěné vile na Štvanici a od 11. do 20. dubna mají diváci jedinečnou a poslední možnost jít po stopách Meyrinkova mystického Golema. Poslední vstupenky jsou ještě v prodeji.
 
Z důvodu obrovského zájmu, ale i kvůli natáčení projektu Golem Cube pro Pražské Quadriennale 2015 se na krátkou dobu vrací interaktivní divadelní projekt GOLEM Štvanice do vily č. 858. Neobvyklá divadelní adaptace rozežívá celý dům, kde záleží jen na divákovi, který má přístup do všech prostor a jako duch sleduje veškeré dění, jak si příběh poskládá. „Román Golem se dle mého názoru nedá adaptovat konvenčním způsobem, už jen kvůli spletitosti dějových linií, skokům v čase, balancováním na hraně reality, snu, transu. To vše nás vedlo ke zvolení metody imerzního divadla a inscenování románu v celé jeho šíři ve vile na Štvanici“, říká o neobvyklém inscenačním pojetí dramaturgyně projektu Marie Nováková.
 
Hlavním důvodem znovuuvedení je natáčení projektu Golem Cube, který bude reprezentovat Českou republiku v rámci Pražského Quadriennale 2015. Poté, co vilu opustí poslední divák, bude ve vile probíhat několikadenní natáčení. „Rozhodli jsme se nabídnout k prezentaci výstavní intermediální objekt, který by měl míru diváckého zakoušení v případě imerzního divadla přenést do audiovizuálního záznamu a jeho způsobu prezentace“, říká o projektu Golem Cube režisér Ivo Kristián Novák.
 
Ve vile na Štvanici momentálně probíhají poslední zkoušky a úpravy domu, aby si diváci dostatečně vychutnali mystickou, chvílemi snovou a někdy až hororovou atmosféru a přenesli se do pražského židovského ghetta za tajemnou postavou Golema.
„Zájem publika o tuto událost je velký, momentálně už máme na některé reprízy vyprodáno, proto prosíme diváky, kteří nechávají koupi vstupenek na poslední chvíli, aby si zajistili vstupenky včas, kapacita místa je omezená a pravděpodobnost, že budou k mání před představením je malá“, varuje vedoucí produkce Klotylda Marková.
 
Meyrink, Nováková,Kubák
GOLEM Štvanice
Režie: Ivo Kristián Kubák
Dramaturgie: Marie Nováková
11. – 20. dubna 2014
dům č. p. 858 na Štvanici
http://www.golemstvanice.cz

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.