Share |

Pijte ovoce a zeleninu, jsou zdravé

foto: Catler

Ne, není to chyba v titulku. Jíst ovoce a zeleninu bychom měli pravidelně, je to důležité pro naše zdraví. Jestliže ale to samé množství ovoce a zeleniny zpracujeme v odšťavňovači, získáme pro svůj organismus množství vitamínů navíc a k tomu je naše tělo daleko rychleji vstřebá. To je třeba důležité při prvních příznacích začínajícího nachlazení.
 
Jak je to možné? Při odšťavňování se od extraktu oddělí nerozpustná vláknina, která jinak zpomaluje u vitamínů jejich vstřebávání. A to nemluvíme o vitamínech v tabletách. Jejich využitelnost jako vitamínů chemicky připravených je rozhodně nižší než u těch z čerstvých potravin, navíc jsou tu podávány v upravené formě, aby vydržely tu dobu, než doputují z produkce přes obchod až ke konzumentovi. I s přídavnými látkami, protože tabletu je potřeba nějak zformovat a dodat ji stálost.
 
Nejde jen o prevenci nachlazení. Vitamíny jsou také důležité pro udržení psychické pohody – stres například likviduje velice rychle nejen vitamín C, ale i A, E a skupinu B, k tomu snižuje hladinu důležitých minerálů jako je zinek, hořčík nebo selenu.
 
Ovšem i vláknina je významnou složkou potravy. Jsou dva druhy, rozpustná a nerozpustná. Ta první bobtnáním zvyšuje objem stravy, tím vyvolává pocit nasycení a pomáhá regulovat správnou funkcí střev. Ta nerozpustná zase zkracuje dobu, po kterou zůstává v našich střevech potrava a svým objemem jaksi ředí odpadní látky, které při trávení vznikly.
 
Takže, jak to udělat – pít šťávy s vlákninou nebo bez ní?
Tohle dilema pomáhá vyřešit jedinečný přístroj, kterým je odšťavňovač Catler JE 4011 s extraktorem pyré. Je určen především pro snadnou a rychlou přípravu čerstvých šťáv, ale je vybaven i přídavným nerezovým diskem pro výrobu pyré z měkkého ovoce a zeleniny. Má velmi široký plnicí otvor (průměr 84 mm), který umožňuje snadné a bezpečné vkládání surovin bez pracného krájení. Poradí si téměř se všemi druhy ovoce a zeleniny a elektronický ovladač rychlosti s LCD displejem umožní snadno nastavit optimální program, který je schopen i z toho nejtvrdšího ovoce a zeleniny vytěžit až 95 % čerstvé šťávy. To ale není všechno, přídavný nerezový disk pro výrobu pyré vám zajistí také onu potřebnou vlákninu. Pyré pak lze použít například do omáček nebo k přípravě dezertů. Najednou dokáže zpracovat až 20 kg surovin, přesto je vybaven termální pojistkou proti přetížení silného motoru (1200 W). Catler JE 4011 se stylovým designem má snadnou a jednoduchou údržbu, protože všechny odnímatelné části lze mýt v myčce na nádobí a ve výbavě je i čisticí kartáček na mikrosíto.
Doporučená cena Catler JE 4011 je 6990Kč.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.