Share |

Na vlastní chuťové buňky: Jeleni a edamame v Jam & Co

Od března 2016, tedy od začátku existence, bedlivě sledujeme restauraci Jam and Co. Menu podávané na jejich launch party nám doslova vyrazilo dech, a proto napjatě kontrolujeme, zda je kvalita zdejších jídel stabilní.
 
Naposledy jsme je navštívily ve středu 25. října a s nadšením konstatujeme, že laťku drží stále stejně vysoko.
Večer jsme zahájily několika tapas. Tradiční jemně solené lusky edamame dochucené chilli vločkami a oříškovým olejem jsme tentokrát doplnily novinkami: Grilovaný květák s vyloupanými edamame a euforickou umami-bombou v podobě omáčky hoisin. Dále taštičky wonton plněné vyváženě kořeněným jelením masem doplněné perfektně provedeným duxelles, které dokonale vystihují podzim, ke kterému zemitá chuť zvěřiny a hub v Čechách prostě neodmyslitelně patří - zde se fúze opět daří na výbornou a servírování na plátku dřeva atmosféru ještě podtrhlo.
 
Coby hlavní chod jsme vybraly Tan Tan ramen a hovězí burger - směs masa, hub a ementálu opečená v bránici, podávaná s cibulovou marmeládou a korunovaná morkem servírovaná se šťávou gravy nadmíru příjemně překvapí i ostřílené burgerové znalce. Ramen nadchnul silou vývaru i dekadentně jemným masovým plátkem a přesně akorát heboučkým vejcem. Opět ideální na tuhle část roku, i když, kdo ramenu propadne, může ho jíst pořád, že.
 
Víc se nám toho sníst díky velkorysým porcím bohužel nepodařilo; zjistit,  jak zdejší kuchaři pojali třeba švestkové knedlíky s mákem, nutně musíme tedy při další příležitosti. Nasycené jsme si proto užily už jen koktejly (tady se do nich nebojí dávat třeba chilli a pepř) a kávu. Další dobroty rozhodně půjdeme objevovat co nejdříve. 
http://www.jamandco.cz

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.