Share |

Podpořte své oblíbence, bohatě se vám odmění. Český kickstarter je tu

Skupina Tata Bojs chce oslavit 25. výročí velkolepým turné. Muzikant Xavier Baumaxa se chystá natočit novou desku. Vývojáři populární počítačové hry Infinitum plánují rozpoutat virtuální válku mezi Českem a Slovenskem. Mistr světa v FMX Libor Podmol má v úmyslu přenést svůj úspěšný film Tomorrow Will Be Better do středních škol, lyžaři Robin Kaleta, Tomáš Kraus a Ondřej Bank plánují vyrazit společně do hor a natočit o tom film. Všechny vyjmenované spojuje jedna společná věc, s prosbou o pomoc realizovat tyto projekty se obrátili na své fanoušky prostřednictvím nového webu Hithit.cz.

Hithit.cz, nový crowdfundingový portál, začal v Česku fungovat ve středu 21. listopadu 2012. Stojí za ním producent Aleš Burger, ředitel softwarové společnosti Norbert Nagy, softwarový architekt Pavel Müller a bývalý novinář Pavel Eichler. Oslovili několik muzikantů, filmařů, malířů, fotografů, sportovců, programátorů a vývojářů, aby společně rozjeli web, který si dal za cíl uspět po vzoru amerického portálu Kickstarter.com.

Lidi + Internet. Hotovo. Hithit propojuje kreativní lidi s těmi, kteří je chtějí podpořit. Je to platforma pro muzikanty, výtvarníky, filmaře, sportovce, designéry, vývojaře a programátory, kteří jsou skvělí ve svém oboru, ale nejsou zdatní obchodníci. To je tým serveru Hithit.cz, odhodlaná skupina lidí, kteří hledají čerstvou krev na své cestě jak posunout svět kupředu.

Každý projekt na Hithit.cz má přes měsíc na to, aby se představil v nejlepším světle a nadchl co nejvíc lidí, kteří mu za atraktivní benefity budou ochotni pomoct. Tvůrce projektu napočátku nastaví cílovou částku, kterou chce na konci vybrat. Skládají se na ní všichni, které projekt nadchne nebo zaujme nabízená odměna za pomoc. Pokud po vypršení termínu cíl nesplní, všechny peníze se vrací zpět. Pokud cílovou částku překročí, dostane ji od Hithit.cz celou, jen poníženou o provizi a bankovní poplatky. Crowdfunfing není charita. Je to nový kanál pro zisk prostředků, každý, kdo projekt podpoří, si kupuje produkt, který také dostane.

"Naším cílem je pomoct na svět zajímavým věcem, muzice, filmům, hrám, aplikacím, projektům, které by jinak skončily v šuplíku jen proto, že jejich tvůrce, není dobrý obchodník," říkají Aleš Burger s Pavlem Eichlerem, ve struktuře Hithit.cz Lovci projektů.

Hithit.cz odstartoval s těmito projekty:
Tata Bojs - populární kapela z Hanspaulky chystá festivalové turné k 25. narozeninám a chce ji odjet se speciální scénou.
Xavier Baumaxa - svérázný písničkář se chystá do studia natočit dvojalbum Dawntempo. Na jedné desce zahraje sólo, na druhé s kapelou. Když něco zbyde, vyrazí s kapelou i na turné.
Ondřej Bank, Tomáš Kraus a Robin Kaleta - Tři lyžaři - každý z jiné disciplíny - se rozhodli, že spolu vyrazí za prašanovým dobrodružstvím a hledáním těch nejkrásnějších linií a zážitků. Natočí o tom film, který jim můžete pomoci zrealizovat prostřednictvím řady exkluzivních odměn i vy.
The Backwards - světově nejúspěšnější Beatles revival band chce uspořádat velkolepou multimediální show v Praze.
Tomorrow Will Be Better - Mistr světa v FMX Libor Podmol chce dostat svůj úspěšný film do škol a přijet s celým štábem na besedu.
Letní kino v Meet Factory - známý prostor si vyhlédl prostor pod dálničním mostem v Praze pro letní kino, oázu kultury. Genius loci industriálních prostor.  
Infinitum - Jak by to vypadalo, kdyby rozpad federace nedopadl v míru? Chcete si zabrat Bratislavu, zapálit Prahu? Česko-slovenská bitva začíná!
Legendy staré Prahy - Animovaný seriál o působivých pražských legendách. Vzniká unikátní kolekce příběhu ze staré Prahy, v které se dozvíme o naší historii a možná i o naší budoucnosti.
Malý muzikant - Hudební škola pro děti. Máte malé děti, pro které hledáte edukativní písničky, případně videa a nemůžete najít nic, co by nezavánělo nevkusným disco popem, nebo technem? Nelíbí se vám to? Mně také ne. NE NE NE!
Checkpoint - Pražská kapela si chce splnit sen a natočit desku Svítání a záznam z jejího křtu. Fanouškům v něm nabízí jednu z rolí.
Musa - Známý pražský tatér připravuje na jaro / léto 2013 první výstavu svých maleb. Legenda žije nový příběh.

Sledujte www.hithit.cz, www.facebook.com/hithitcz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.