Share |

Gastro Tip: Španělská restaurace La Boca v Truhlářské

foto JK

Míst, kde dostanete dobré tapas, je v metropoli pomálu.
La Boca je jedním z nich.
Nenápadný podnik je vvětší, než zvenku vypadá. Najdete ho v Truhlářské ulici - půjdete Revoluční, minete Palladium a kolem fotky Bryna Ferryho v jeho výloze (pokud tam ještě bude) zahnete doprava, kde za malou chvíli najdete tuhle restauraci. Vnitřek v teplých odstínech s převajou hnědé je trochu laděný do španělského stylu, ale jsou tu i české kafemlýnky a neurčité textilie, takže celek sice není stylový, ale útulný ano.
Mají tu nepříliš širokou nabídku běžných jídel, kvůli které bych vás sem netahala, a 15 druhů tapas, vesměs excelentních. Mističky nejsou příliš titěrné, takže nedotanere jednu olivu, ale několik, případně velkorysou porci sýra manchego, slušná sušená rajčata s obřími kapary, klasické uzeniny, a pak několik opravdových vychytávek. Marinované pečené andaluské papriky jsou křupavé a šťavnaté zároveň, proužky lilku pěkně ogrilované, excelentě spolu ladí  sýr, česnek a řapíkatý celer ve skvostné marinovaný sýr mističce s názvem Fetaky v řapíkatém celeru.
Než vám jídlo přinesou, doszanete na stůl nadýchané kynuté pečivo a česnekovou majonézovou omáčku. Docela sytí, takže ve finále s ei hladový člověk nají z 3-4 druhů tapas a pečiva se zmíněným sosem. Ideální je přijít ve více lidech a sdílet hromadu mističek - je to kulinářský zážitek a nevyjde to extra draho, za takovouhle lahůdkovou večeři dáte něco přes dvě stovky.
Uměla bych si představit lepší nabídku vín - španělských tu mají překvapivě málo, skoro žádná, a česk, italská a francouzská jsou prodávána za dost vysoké ceny. Nejlevnější lahev českého vína vyjde na 399 korun a není to žádný zázrak. Za vinařskými zážitky tedy lépe zajít jinam, ale ten sortiment chutných, nešizených tapas opravdu stojí za ochutnání.
La Boca
Truhlářská 10, Praha 1
Tel. 222 312 073
fax (používá ještě někdo fax?!!!!) 222 316 355
Otevřeno: Po - Ne 9-23 hodin
http://www.laboca.cz/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.