Share |

Goldie: Gastro orgasmus v Táboře

foto autor

V současnosti nejvyhlášenější podnik jihočeského Tábora „ulovil“ před pár měsíci kuchařské eso Martina Svateka, který se může pochlubit úspěchy na soutěžích FHA Culinary Challenge v Singapuru nebo NRA Culinary Show v Chicagu a při pohledu do jídelního lístku rychle získáte dojem, že u jeho stavby konečně někdo přemýšlel.
V historickém centru husitské „metropole“ tak můžete v okouzlujícím, zlatavém interiéru ochutnat tradiční (jiho)českou kuchyni v moderním a sexy pojetí (pečené stehno ze strkovské kachny s červeným zelím s perníkem a džemem), zvěřinové speciality (Jelen sika se šípkovou omáčkou),  božský drůbeží vývar s domácími nudlemi nebo jídlo vařené podle tradiční receptury šéfkuchařovy babičky.
 
„Budu jedině rád, když si se mnou o jídle popovídáte nebo se přijdete přímo do kuchyně podívat. Velice rád Vás tam přivítám,“ píše šéfkuchař Martin Svatek v úvodu menu. Nejde o pouhou frázi, jídlo vám u stolu s úsměvem odprezentuje, prohodí s vámi pár vět, a pokud máte zájem o hlubší debatu i gastronomický zážitek, doporučujeme speciální degustační menu.
 
Goldie Restaurant (Hotel Nautilus),
Žižkovo náměstí 20
390 02, Tábor


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.