Share |

Zrní připravují soundtrack ke konci světa

foto: archiv Zrní

Jedenáct let se Zrní z Kladna ztotožňují s hodnotami, které se nahlas nevyslovují. Vědí, že není třeba velkých slov, ale činů. Novému dobrodružství kráčí vstříc pouhý rok od vydání alba Hrdina počítačový hry jde do světa. Právě nahrávají svou třetí desku s pracovním názvem Soundtrack ke konci světa.

Zrní ke třetímu albu směřují nedlouho po úspěchu s taneční skupinou VerteDance, s níž za představení Kolik váží vaše touha? získali titul Taneční inscenace roku. To brzy společně představí také v rámci doprovodného programu na olympiádě v Londýně.

Každá životní situace je pro Zrní výzvou a zážitkem. Nepotřebují kadeřníka ani vizážistu a na svém třetím albu chtějí probudit naději a víru v lepší zítřky. "Konec světa nepřijde. Ani nemůže, protože den po ohlášeném termínu máme pražský křest alba. Naše nové písničky vyprávějí o zážitcích spojených s nějakou hranou, přelomem, okrajem, apokalypsou. Dokonce máme i mayskou edici bicích," prozrazují Zrní, kteří kromě alba připravují také písničku s Markétou Irglovou do nového českého filmu Poslední z Aporveru.

Fanoušci se můžou těšit na silnou výpověď s vlivy lidové hudby, na hudbu neotesanou časem, která nese svědectví o generace sdílených pocitech. "Nahrávání jde výborně a s Ondřejem Ježkem jsme si vzájemně sedli. Právě dokončujeme zpěvy a housle a příští týden se už bude míchat," uzavírají Zrní.

Další informace:
www.zrni.cz
http://www.facebook.com/kapelazrni
http://bandzone.cz/zrni


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.