Share |

Konec světa v divadle

foto Rock Café

 
 

Premiéra inscenace Diabolus (3.10.2011 - 20:00 Rock Café Praha) byla přeložena na 22.10.2011 (stejný čas i místo) z důvodu zranění v hereckém souboru při generálce.

 
Tématem hry je smrt a přechod k novému vědomí.
 
„Nejde o klam,“ říká zakladatel skupiny, režisér Alexej Byček. „Svět prochází neustálými přerody, a my některé z nich vypichujeme. Ale v představení nezůstaneme jen u Apokalypsy, chceme varovat před jejími příčinami, před orwellovským úpadkem společnosti, ztrátou svobody.“
 
Inscenace propojuje mýtický příběh Lucifera, padlého anděla, který oproti tradičnímu výkladu poráží Boha, a skupinku lidí z ráje, jejichž soužití se po pádu stvořitele mění v teror. Když se snaží navrátit dokonalý systém, vše se zvrhne v totalitu. 
 
Formu pohybového divadla, zvolenou pro tuto hru, pak vysvětlují autoři jednoduše: „Smysluplná komunikace slovem dnes upadá, tělo nelže.“ To je také jedním z pilířů skupiny, která se vyprofilovala ze studentů a absolventů pražské DAMU a HAMU. „Najít v sobě to, co neklame, předat to dál, po tom jsme ´hungry´.“ Velkou roli hraje i visuální složka: „Přiblížit divadlo a film lze i bez jevištních projekcí. Stačí se nebát světel.“
 
Jak se nebát světel či neztratit svobodu ukáže Diabolus poprvé 3. října. Jeho ústřední otázkou ale je: Kde hledat štěstí, když je všude strach?
 
 
Diabolus
 
 
Námět a režie: Alexej Byček
Dramaturgie: Jan Zeman
Hrají: Monika Potokárová, Tereza Těšínská, Lukáš Šimon, Šimon Krupa
Scénografie: Jan Hofman
Kostýmy: Jan Hofman, Anna Fišerová
Hudba: Alexej Byček
Produkce: Hungry Theatre Company
 
Vstupné 200,- Kč / 150,- Kč
 
 www.hungrytheatre.cz

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.