Share |

Známé osobnosti podpořily osvětovou kampaň o životě s nemocí motýlých křídel

foto: pořadatel akce

V pátek 13.prosince 2013 podpoří známé osobnosti charitativní prodej kalendáře, který podporuje osvětu o životě s nemocí motýlých křídel. Autogramiáda, které se zůčastní například i Jitka Čvančarová, proběhne v Nákupní galerii Myslbek. V rámci této akce bude možné kalendář zakoupit a udělat tak třeba i někomu raodst pěkným vánočním dárkem.
 
Kampaň o životě s nemocí motýlích křídel 12 plus 12, kterou realizuje o.s. DebRA ČR, vstupuje do svého čtvrtého ročníku! Spolu s patronkou Jitkou Čvančarovou a s fotografkou Lucií Robinson, pod dohledem Martina Charváta (Konektor) a Ondřeje Rytíře (refresh.cz) představuje život s EB jinak než doposud.
 
Lidé s EB mají extrémně křehkou a zranitelnou kůži, ale projevy mezilidské blízkosti jako jsou stisk ruky nebo objetí jim neublíží, naopak. Vlídný lidský kontakt je významnou formou pomoci a podpory.
 
Cílem je uvědomit veřejnost o nemoci EB. tzv nemoci motýlích křídel a získat pro nemocné podporu a finance.
 
Každý rok nafotí kalendář s 12 českými osobnostmi, ve kterém je 12 fotek zobrazujících život s nemocí motýlích křídel. Kampaň je realizována sdružením DebRA ČR a jeho patronkou herečkou Jitkou Čvančarovou.
 
Nemoc motýlích křídel je vzácné genetické onemocnění, které je bolestivé a může vést k invaliditě, znetvoření a předčasné smrti. EB se projevuje extrémně citlivou pokožkou, zranitelnou i tím nejlehčím kontaktem. EB postihuje také oči, ústa, hrdlo a jiné vnitřní orgány. Zatím nebyl objeven lék.
 
O Nákupní galerii Myslbek
Myslbek je nákupní zónou v historickém a zároveň nákupním srdci Prahy - v prestižní a slavnými značkami vyhledávané ulici Na Příkopě. Světové značky tu tradičně představují kolekce, které u nás nejsou jinde k dostání, a pro každou značku je obchod v této ulici jistou zárukou slávy a úspěchu. A Nákupní galerie Myslbek je umístěna v srdci této Mekky módy. Najdete tu obchody s oblečením mnoha stylů pro každý věk i příležitost, ale i obchody s kosmetikou a parfémy. Kromě notoricky známých obchodů, jako jsou H&M, Next nebo INTERSPORT, tu najdete i exkluzivní kolekce značek Guess by Marciano, LIST, Pepe Jeans, T.M.Lewin, Gant nebo Calvin Klein Underwear a mnoha dalších. V Nákupní galerii Myslbek je také k dostání přírodní kosmetika Korres a v prodejně Bibelot exkluzivní psací potřeby. Nově můžete rovněž navštívit galerii uměleckých fotografií Yellow Korner. Součástí Nákupní galerie je pak zóna s občerstvením, ve které se můžete občerstvit mimo jiné v pizzerii Coloseum nebo v japonské restauraci Umami.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.