Share |

Festival Živé město bude v září

repro k akci

20.–23. září 2012 proběhne na území Prahy 6 již druhý ročník multižánrového kulturního festivalu Živé město, který se zabývá tématem života ve městě. Na čtyři dny ožijí ulice, parky, kavárny, divadla, knihovny a mnohá další místa od Dejvic po Ořechovku či Bubeneč.

Festival Živé město pořádá stejnojmenné občanské sdružení složené hlavně ze studentů uměleckých škol, kteří se snaží svými aktivitami přispět k oživení kulturního života, veřejného prostoru a sousedských vztahů na Praze 6. Ve spolupráci s místními neziskovými organizacemi a aktivními občany usilují o zbudování trvale fungující pražské kulturní platformy. 

Po velkém množství pozitivních ohlasů na první ročník Živé město, o. s. sestavilo kvalitní festivalový program i letos. Navíc již krátce před zahájením festivalu dojde k oživení veřejného prostoru poblíž Vítězného náměstí, kde architektonický ateliér Collaborative Collective zbuduje speciální festivalový rozcestník a odpočinkovou zónu.

Festival zahájí ve čtvrtek 20. 9. městská hra z dílny o. s. Ramus, následovat bude pouliční tančírna, vernisáž tématické výstavy v Galerii NTK a venkovní filmová projekce. Další dny přinesou projekce s diskusemi na téma život ve městě, site-specific intervence, komentované procházky a cykloprojížďky nebo zahradní bleší trh. Návštěvníci se také mohou těšit na znovuotevřené kino Ořechovka.

Speciální program je připraven na 22. 9., kdy dojde ve spolupráci s kavárnou Vypálené koťátko k prolnutí festivalu se sousedskou slavností Zažít město jinak. Oblast poblíž Hradčanské oživí hudba, divadlo, workshopy nebo hra s I Spy. Sousedské festivaly Zažít město jinak v rámci celé Prahy koordinuje o. s. Auto*mat a záštitu nad akcí převzala radní hlavního města Prahy Aleksandra Udženija.

Akce festivalu jsou určeny návštěvníkům všech generací, a to jak z řad místních rezidentů, tak obyvatelům ostatních pražských čtvrtí. Festival je neziskový a nízkorozpočtový, vstup na něj je zdarma. Více informací viz www.zive-mesto.cz a www.facebook.com/zivemesto


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.