Share |

Zažijte město jinak a zachraňte Kavalírku!

Jak by mohla Kavalírka vypadat
Kavalírka o.s.

 
K pouličnímu festivalu Zažít město jinak se tento rok připojí i pražské Košíře, ve kterých bojuje občanské sdružení Kavalírka za záchranu stejnojmenného parku. Bude se piknikovat, v šapitó budou k vidění historické fotografie Košíř a uši potěší blues nebo cimbálovka.
 
Občanské sdružení za záchranu parku Kavalírka vzniklo v roce 2006. Vše začalo petiční akcí po vykácení několika vzrostlých platanů. Lidé žijící v okolí Kavalírky dostali oprávněný strach, že developerským firmám jde o zrušení parku a získání nových parcel pro stavbu. Politici Prahy 5 nakonec obyvatelům slíbili, že park zůstane parkem.
 
Jako obvykle ale na své sliby jaksi „pozapomněli“ a vesele se kácí dál. Slavnost v rámci festivalu Zažít město jinak je proto spojena s další peticí. Občanské sdružení ale není jen pasivním „brblalem“, na slavnosti představí i náměty a vize, jak park zrevitalizovat a zkultivovat.
 
Trocha zeleně je v této rušné části Prahy velmi potřebná. Děti si mají kde hrát a dospělí kde odpočívat, navazují se vztahy a všichni jsou spokojení. Bohužel to něco stojí a v dnešní době ekonomické krize se tato věta stává častou výmluvou. Politici by ale neměli zapomínat na to, že jsou tu pro občany. A občanské sdružení Kavalírka už nechce jen nečinně přihlížet, jak mizí jedna z dominant Prahy 5, a tak podává pomocnou ruku.
 
Kdy: 24. září
 
Kde: park Kavalírka
 
Hudební program:
15: 00 - B. Duel - pražské latino blues
18: 00 - Cimbálová kapela fenomenálního houslového virtuosa Marka Baloga
 
Občerstvení pod dohledem Letní pohody a Pepe Brito.
 
Další info na www.oskavalirka.cz
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.