Share |

KONCERT ZRUŠEN... Wounds: Být nezávislá kapela? Na to serem.

foto Dmitry

AKTUALIZOVÁNO: Chcete najít bezčasovej průsečík Black Flag, Gallows, The Bronx, Alkaline Trio, špíny, nasranosti, legrace i nadsázky?
 
Kupte si desku Die Young Irčanů Wounds, jestli do úterý nesleze ten otravnej sníh, tak si někde pořiďte sněžnice, a hybaj na strahovskou Sedmičku, kde ten průsečík můžete vidět na vlastní oči. Pokud vám přitom bude stříkat krev z uší, je to už jenom váš problém. 
 UPDATE: KONCERT WOUNDS BYL NA POSLEDNÍ CHVÍLI ZRUŠEN Z RODINNÝCH DŮVODŮ - O PŘÍPADNÉM NÁHRADNÍM DATU VÁS BUDEME INFORMOVAT. Rozhovor a recenzi alba si ale přečtěte:)
 
Je v dnešní době obtížné dostat svoje album do obchodů?
James (kytarista): Nezávislí umělci mají určité potíže, ale my problémy nemáme, jelikož vše zařizuje naše nahrávací společnost. Být nezávislá kapela? Na to serem.
Nejlepší a nejhorší věci na tom, že jsi Ir?
Nikdy jsem se příliš nezabýval tím, odkud jsem. Není to nic zásadního, tak že koho to zajímá! Největší problém je, že lidé z ostatních zemí hned předpokládají, že jsme alkoholičtí skřítci. NE - nemám zrzavé vlasy a NE – mým tělem neprotéká místo krve Guiness. Pokud jsi fajn člověk, budeš si s náma rozumět, jestli ne, tak sakra vypadni.
Vaše fotografie a merch jsou poněkud… divoké.  Dáváte si hodně záležet na tom, jak máte tyhle věči pořešený?
Pokud nejsme spokojeni s tím, jak prezentujeme image naší kapely, pak zkrátka dotyčná fotka/předmět letí z okna. Úplně miluju to, že lidi mají naši kapelu rádi a jediné, co chceme je, aby lidé pochopili, za čím si stojíme a kdo jsme. 
Čtyři nechutný lidi v jedný nechutný kapele. Nesnáším kapely se špatnou propagací. Jsi ochotnej reprezentovat tvojí kapelu? Tak se alespoň trochu snaž a ukaž, co to pro tebe znamená. Možná jsme parta špinavých debilů a nemyslíme na nic jiného než na rock and roll, ale chceme při tom, co děláme, vypadat sakra dobře.
Máte svůj vlastní skateboard – jak se to stalo?
Jeden náš známý nám to domluvil... Všichni milujeme skateboarding; až tak moc, že jsme si já a Aidan nechali vytetovat na prostředníčky na pravé ruce logo našeho oblíbeného týmu, Deathwish. Pokud si tohle čte někdo spojený s Deathwish, zařiďte nám sponzorství, nebo vás podřízneme.
Vydali jste split desku, na které měli písničku i Gallows a Feed the Rhino – jak k tomu došlo a setkali jste se s nimi vůbec?
Bylo to k oslavě 50. vydání na našem labeluí, bylo to sakra hustý. Už jsme před pár lety s Gallows několikrát hráli a jsou to opravdu fajn týpci. A ještě k tomu je to úžasná kapela! S Feed the Rhino jsme ještě nehráli, ale někdo to musí okamžitě zařídit! 
3 věci, které bychom měli vědět o vašem albu?
Jediné, co můžu říct o významu naší desky, je, že život je příliš krátký a může se sakra rychle změnit. Takže dělejte cokoliv, hlavně když vás to činí šťastnými a užívejte si ho plnými doušky. Vyserte se na všechny špatný věci a žijte život tak, jak byste měli.
Jaké jsou momentálně vaše 3 nejoblíbenější kapely?
Řek bych, že v tuhle chvíli While She Sleeps a Bring Me the Horizon. Pak jsou tu Alkaline Trio. Ty budu milovat navždy!
Jaká je nejcennější věc z tvýho majetku?
Aidan byl jednou opravdu hodně opilý a řekl mi, že jestli si nenechám korek z láhve vína, kterou právě objímal, už se mnou nikdy nepromluví. Jsem jeho nejmladší bratr, takže ho musím brát vážně. Musím držet sakra pevné vztahy se svými pěti staršími bratry, abych si zajistil ochranu, kdyby mě chtěl někdo někdy zmlátit. Rozhodně dobrá volba, jelikož jsem nejvyšší a nejhubenější člověk na světě.
Je ten zjizvenej chlápek na obalu vaší desky pravý, nebo je to upravené? A kdo to je?
Je pravý a jsem to já. V červnu 2010 jsem spadl z balkónu ze čtvrtého patra, bylo to potom, co jsme měli turné s Crime in Stereo. Na balkóně jsme byli jen já a Aidan, bylo to v jeho starém bytě. Seděl jsem na okraji římsy a pil Jacka Danielse. Pořádně jsem se napil a ztratil rovnováhu. Bylo to skoro 30 metrů, takže jsem strávil 6 týdnů v kómatu a skoro jsem umřel. Nejdelší kocovina v mém životě! Co mi z toho zůstalo, je pár drsných jizev na břiše/hlavě, a na levé oko jsem úplně slepý. 
Srát na to. Pořád jsem tady, dělám hudbu se svojí rodinou a můžu s klidem říct, že Wounds je to, co mě dostalo z nejhorších dob mého života. Život se může změnit hodně rychle, takže nevěřím, že má někdo dostatečný důvod k tomu nepřejít a nevyřešit nějaký těžký období ve svém životě, že se nedokáže vzchopit a vrátit se na správnou cestu. Život jde dál…
 
překlad Kristian Smith


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.