Share |

Warhol: Sítotisk pro každého. Drahý sítotisk.

V centru Prahy je lákavá novinka: výstava Andy Warhol – I´m OK.
Součástí expozice je i sítotisková dílna, kde si každý může vyzkoušet sítotisk, jednu z Warholových oblíbených technik.
Trochu překvapivě je akce zatím minimálně propagována. Aspoň snad tedy nebude nepříjemně narváno.
Informace od organizátorů:
"Po letošní rekonstrukci nových výstavních prostor paláce se jedná o první expozici ve zrekonstruovaných prostorách. Výstava návštěvníkům představí unikátní soubor děl americké pop-artové ikony Andyho Warhola. Součástí expozice i replika Factory, kde si každý může vyzkoušet sítotisk warholovských motivů.
 
Výstava prezentuje dílo tohoto jedinečného umělce v širokém spektru jeho činností. Od klasických děl jako jsou Mao, Flowers, Marilyn Monroe a Campbell's Soup, které spadají do edice Sunday B. Morning až po nádherné, ručně kolorované Flowers.
 
Návštěvníci budou mít možnost také zhlédnout unikátní sbírku obalů na LP z let 1949 - 1987, které Andy Warhol navrhl a Paul Maréchal vydal knižně v roce 2008. Na výstavě jich bude téměř čtyřicet. Andy Warhol – I´m OK chce návštěvníkům představit jak slavná díla, tak i různá překvapení, jako například unikátní sbírku obalů gramofonových desek, jejímž  autorem je právě Andy Warhol. 
 
Jako lákadlo je v expozici také vybudována sítotisková dílna ala Factory, kde si budou moci návštěvníci sami vyzkoušet technologii, kterou převážně Warhol svá díla tvořil.
Připomeňme, že v prostorách renesančního paláce U bílého jednorožce na Staroměstském náměstí byla v roce 2007 otevřena Gallery of Art Prague, která si klade za cíl představit návštěvníkům Prahy světové výtvarníky. Galerie jako první představila souborné dílo českého fotografa Jana Saudka, následně byla ze soukromých sbírek sestavena díla Salvadora Dalího a Alfonse Muchy. Každá z těchto kolekcí představuje na 350 děl.  
Návštěvníkům je umožněno shlédnout jak samostatné výstavy, tak i samozřejmě galerii celou."
 
Adresa: U Bílého jednorožce - Staroměstské náměstí 15, Praha 1
K cenám vstupného:

K cenám vstupného: 

Jedna výstava 170 korun, dvě výstavy 280, tři 350. Budí to jisté rozpaky: Rozdělit expozici na tři a za každou část chtít vstupné na úrovni velké samostatné přehlídky je svým způsobem chytrý obchodní tah, inzerovat výstavu jako "jednu" se vstupným 350 korun by se nemuselo vyplatit. Je to ještě košer? I když, Warhol se svým cynickým přístupem k penězům by měl možná radost...
http://goap.cz/andy-warhol-cz
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.