Share |

Marilyn: Digitalizované perly světové kinematografie

Marilyn
foto: (c) Cecil Beaton

Společnost Aerofilms přináší do českých kin kromě distribučních novinek také zdigitalizované kultovní filmy světových archívů. Po přehlídkách filmů s Audrey Hepburn, Mafiánských filmech či Scorseseho filmu Taxikář v nejlepším rozlišení 4K se pod hlavičkou Digitální klasika představí nově tři filmy s Marilyn Monroe v hlavní roli.

Přehlídka zdigitalizovaných filmů s názvem Marilyn bude obsahovat tři nyní již legendární komedie. Ikonický film Billyho Wildera se skvělým Jackem Lemmonem Někdo to rád horké (Some Like It Hot, Billy Wilder, USA 1959), komedii Howarda Hawkse Páni mají radši blondýnky (Gentlemen Prefer Blondes, Howard Hawks, USA 1953) a konverzační klasiku podle divadelní předlohy Georga Axelroda Slaměný vdovec (The Seven Year Itch, Billy Wilder, USA 1955).

Přehlídka filmů s Marilyn Monroe v hlavní roli bude do českých kin uvedena na omezený čas 3 měsíců: červnu, červenci a srpnu. Přehlídka Marilynjako doprovodný program k mezinárodní putovní výstavě Marilyn, která se koná v Jízdárně Pražského hradu od 29. května do 20. září 2013. Všichni diváci filmové přehlídky Marilyn mají při návštěvě výstavy nárok na druhý lístek zdarma. Stačí se prokázat vstupenkou z přehlídky z kteréhokoliv kina ČR.

MARILYN
Filmová přehlídka v kinech 1.6. – 31.8. 2013 / www.aerofilms.cz/marilyn.
Výstava v Jízdárně Pražského hradu 30. 5. – 20. 9. 2013 / www.marilynprague.cz.

Více informací zde http://www.aerofilms.cz/marilyn


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.