Share |

Výstavu Stolečku, prostři se! můžete obdivovat ve Veselí nad Moravou

foto: pořadatel akce

Výstava Stolečku, prostři se!, která celý rok sklízela úspěch po nejprestižnějších galeriích v Evropě, po roce vyráží na svou další zastávku. Přináší s sebou krom již tradičních vystavujících také nové exponáty, které zazářily na nedávném pražském Designbloku. Slavnostní tabule plná českého designu se před Vánoci prostře ve Veselí nad Moravou.
 
Příběh, který výstava toho nejlepšího současného designu začala vyprávět, se odvíjel od poloviny roku 2012, kdy prestižní německý veletrh Blickfang oslovil CZECHDESIGN s návrhem prezentace českého designu ve vídeňském MAK muzeu. Vznikla tak výstava naplněná velkou dávkou citu a smyslu pro romantiku a s emocemi diváků si pohrávala už od první vernisáže. Ve vídeňském MAKU totiž „Stoleček“ prostřený českým designem zazářil a zapůsobil nejen na diváky, ale i odbornou porotu a získal zvláštní ocenění za nejlepší instalaci.
 
Není náhodou, že vyprávění a kouzelná atmosféra zaujaly právě v Rakousku, které české pohádky a mýty velmi dobře zná. Po vídeňské premiéře měli možnost nechat se okouzlit světem snů, fantazie a příběhů i diváci dalších zemí.  Po vídeňské premiéře následovalo pozvání do Kodaně, německého Stuttgartu, dále na světovou přehlídku designu Fuorisalone v Miláně nebo do prestižní mnichovské design galerie Die Neue Sammlung. Dále výstava putovala na bulharský Sofia Design Week 2013, do Polska zase do Łodže, kde zahajoval Łodž design week 2013.
 
Na konci loňského roku se výstava poprvé představila i domácím návštěvníkům v domovské GALERII CZECHDESIGN v Praze. Nyní máte možnost seznámit se s nejvybranějšími českými designérskými počiny reflektujícími dědictví tradičního řemesla ve spojení s moderní estetikou ve Veselí nad Moravou. Pro tamní Galerii Panský dvůr připravil CZECHDESIGN ve spolupráci s Veselkým kulturním centrem novou aktualizovanou podobu výstavy Stolečku, prostři se!, která bude k vidění v termínu od 16. 11. do21. 12. 2014. Na bohaté tabuli se budou již tradičně servírovat skleněné designérské kolekce ze skláren BOMMA, práce talentovaných studentů z Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně i kolekce skla od studia LLEV. Nově expozici Stolečku ozdobí šperky od Lucie Houdkové, porcelán od studentek pražské UMPRUM, tradiční stoličky od Heleny Dařbujánové a mnoho dalších.
 
Vernisáž výstavy se koná 16. 11. 2014 v 16:00.
Termín výstavy: 16. listopadu – 21. prosince 2014
Místo konání: Městská galerie Panský dvůr, náměstí Míru 664, Veselí nad Moravou
Vystavující: BOMMA, Helena Dařbujánová, Markéta Držmíšková , FMK Univerzita Tomáše Bati Zlín, Lucie Houdková , Šárka Klimešová, Lucie Koldová a LUGI, Lucie Krylová, LLEV, Markéta Nováková a Mira Podmanická, MMcité, Jana Štefková Kábrtová, Vyrobeno lesem(Lenka Damová, Boris Klimek), Martina Žílová
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.