Share |

Czechdesign pořádá Lomography workshop a výstavu Analog in the city

foto Czechdesign

Pro příznivce designu, retra a fotografie je tu jedinečná možnost, jak prožít sobotní den neobvyklým zábavným a naučným způsobem, a zároveň v
průběhu dvou týdnů navštívit vyjímečnou expozici fotografií.

Galerie Czechdesign připravuje workshop spolu s autorskou výstavou. Tématem je Lomografie. Lomografie je současný designový a fotografický fenomén, oblíbený nejen řadou umělců, ale i fanoušků a milovníků retra. 
Workshop 21.1. 2012:

Od 11h do 16h bude v prostoru CZECHDESIGN probíhat lomography workshop, kde si návštěvníci/zájemci budou moci vypůjčit fotoapafáty od značky Lomography, vyjít s nimi do víru města a fotografovat. Zároveň bude vyhlášeno téma soutěže o nejlepší snímek. Fotografie vzniklé na workshopu a přihlášené do soutěže pak vyhodnotí odborná porota. Cenou pro vítěze je fotoaparát od značky Lomography a zveřejnění výherní
fotografie na oficiální webové stránce Lomography. Poté si své filmy vyvolat netradičním způsobem a to vše za přítomnosti odborníků.

Od 17:30h do 18:30h proběhne přednáška a volná diskuze s odborníky na téma: Historie a design lomografie.
Na přednášku jsou zváni všichni, nezávisle na účasti při
workshopu.

Po celý den bude program obohacen o projekci dokumentárních a tématických
filmů.

Od 19h do 22h proběhne v CZECHDESIGNU večírek, kde bude hrát DJ Papi Oil a proběhne slosování o hodnotné ceny značky Lomography. Slavnostně společným přípitkem zakončíme workshop i výstavu Analog in the city.

Výsledkem celého dne bude výstava 100 fotografií pořízených fotografy, kteří se workshopu zůčastní. Fotografie budou vystaveny v Galerii/CZD celý následující týden do 30.1. 2012.
Doprovodnou akcí k Lomoworkshopu bude výstava fotografií na téma urbanismus s názvem Analog in the city pod kurátorským vedením Jany Mattasové. Vernisáž proběhne 9.1. 2012., v 19h a výstava potrvá do 22.1.2012. Vstavují:Lucie Jánová a Karol Koštialová ze SŠ a VOŠ umělecké a reklamní tvorby Michael v Praze, Milan Bureš z Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, Blanka Kirchner z Univerzity Jana Evangelisty Purkyně, Laura Lahdenperä z University of Lapland z Finska.

Výstava chce ukázat, že lomografie není jen „nadšené střílení snímků od boku a pro zábavu“, které se v dnešní době stalo velkou módou v souvislosti s různými módními retrovlnami. Lomografický snímek může být stejně silným a estetickým zážitkem a má stejně vysokou výtvarnou úroveň, jako fotografie vytvořená tradičním postupem, o čemž se budete moct přesvědčit právě na naší výstavě. 
Akreditace na celodenní workshop od 11h: 150,- (v ceně je půjčení fotoaparátu, kinofilm, občerstvení, pití, vybavení k vyvolání filmu, odborníci)
Přednáška a večírek: VSTUP VOLNÝ

Počet míst na workshop je omezený, rezervace na workshop nutná do 19.1. 2012 na adrese:
lucie.janova@czechdesign.cz
 
http://www.czechdesign.cz/
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.