Share |

Výjimečný projekt Nespatřen propojuje zvuk a lidský pohyb

foto: NoD

Výjimečný projekt Nespatřen choreografky Věry Ondrašíkové, herečky a zpěvačky Johany Švarcové a programátora Michala Rydla propojuje zvuk a lidský pohyb

Představení Nespatřen mělo premiéru v NoD letos v květnu. Jedná se o kolektivní projekt známé choreografky a tanečnice Věry Ondrašíkové, zpěvačky a herečky Johany Švarcové a programátora Michala Rydla, kteří se originálním způsobem rozhodli propojit zvuk a lidský pohyb. Půl roku po premiéře se tento projekt nejen vrací do NoD se dvěma reprízami, ale také byl vybrán na prestižní drážďanský festival CYNETART, který je platformou pro prezentaci umění a počítačových technologií.

Projekt Nespatřen byl vyvíjen minimálně rok; idea představení, které by propojilo lidský pohyb a zvuk, vznikla během Věřiny rezidence v Tanzplan Dresden. Nespatřen je představení křehké, poetické a intimní, jehož inspirací byl pohyb nočních zvířat ve tmě. Efemérní hlas Johany Švarcové je Věřin průvodce skrze všudypřítomnou temnotu, která hraje v představení jednu z hlavních rolí. Obě protagonistky jsou v symbiotickém spojení. Třetím protagonistou je unikátní technologie, která byla vyvinuta programátory speciálně pro toto představení. Tento systém reaguje na pohyb na scéně a přetváří ho v zvukovou stopu a projekce, které představení doprovází.

Díky rezidenci v T.M.A. Dresden se mohlo představení posunout dál, než bylo v době své květnové premiéry. Nespatřen budou moci diváci Teatra NoD spatřit na vlastní oči 7. a 29. listopadu.

Lístky v hodnotě 180 Kč a 120 Kč pro studenty jsou v předprodeji v síti SMS Ticket, Ticketportal nebo k zakoupení v NoD každý všední den od 16 do 20 hodin.

http://nod.roxy.cz/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.