Share |

Pantomima a opera dostávají v NoD nový rozměr

foto: NoD

Ve středu 24. října uvede Teatro NoD již druhou reprízu projektu Pantomima v opeře, opera v pantomimě, který je zajímavým uměleckým a zároveň pro diváky velmi zábavným a atraktivním počinem.

Představení připravili v koprodukci s prostorem NoD studenti a absolventi HAMU s ambicí oživit zapadlou jednoaktovou operu Antonia Salieriho Prima la Musica poi le parole (Nejprve hudba, pak slovo) a zpřístupnit ji i mladým lidem, pro něž bývá tento hudební žánr nepřístupný a neatraktivní. Hudebníci z Operního studia N.O.S. se spojili se studenty Katedry pantomimy a vytvořili komplexní a zároveň velmi přístupné a inteligentně zábavné představení, které je přirozené ve své ambici bavit. Profesionální operní zpěváky doplňují mladí mimové, kteří svými pohyby dokreslují dění na scéně. Nezbytnou součástí je živý orchestr pod vedením vynikající mladé dirigentky Valentiny Shukliny.

Šéfdramaturg Adam Halaš vysvětluje, proč si představení vybral: ,,Představení je velmi netradiční tím, že se opera komedálně kombinuje s mimem, což se velmi dobře doplňuje. Toto spojení má obrovskou tradici a historii, ale dlouhou dobu po revoluci se tomuto propojení nikdo nevěnoval. Představení Pantomima v opeře, opera v pantomimě je jednak návrat k tradicím současným pohledem, ale je to celkové oživení operního žánru jako takového.”

Představení Pantomima v opeře, opera v pantomimě se uskuteční 24. října v NoD – Teatro NoD (Dlouhá 33, Praha 1 – Staré město) od 20:00. Vstupenky v ceně 160 Kč jsou již v předprodejích v síti SMS Ticket a Ticketportal.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.