Share |

NoD slaví 20. narozeniny Roxy nabitým programem a vstupy zdarma

repro k akci

15. října vypukne v prostorách ROXY a NoD týden BE TWENTY - sedmidenní oslavy 20. narozenin jednoho z nejstarších a nejvýznamnějších tuzemských klubů, který se pro mnohé stal legendou. Prostor NoD, který je s klubem Roxy úzce propojen, se do týdne oslav BE TWENTY zapojuje po svém. Vzhledem ke své dramaturgii, která si neklade hranice, uvítá prostor NoD řadu vysoce kvalitních a uznávaných hudebníků, zpěváků, herců, performerů i výtvarných umělců. Scéna NoD bude během BE TWENTY pestrým happeningem, do jehož víru se může zapojit naprosto každý. Jako dárek svým příznivcům se organizátoři BE TWENTY rozhodli, že všechny akce v NoD budou pro návštěvníky zdarma.

PO 15.10.
19:00 Vernisáž Jiří David, Michal Cimala, Patrik Kriššák, Jakub Nepraš v Galerii NoD

Výstava Za deset dvanáct představí mladého a velmi talentovaného výtvarníka Patrika Kriššáka. Galerie NoD vystaví i unikátní videosochu Jakuba Nepraše a v klubu Roxy bude umístěn světelný objekt Michala Cimaly Větvení.

Zlatým hřebem výtvarné části programu BE TWENTY bude odhalení nového díla ve veřejném prostoru jednoho z nejuznávanějších českých vizuálních umělců současnosti Jiřího Davida. Jiří David představí svůj nejnovejší objekt do veřejného prostoru Prahy. Půjde o artefakt, který bude „levitovat“ nad křižovatkou ulic Dlouhá a Rybná v blízkosti budovy, kde se nachází pražský legendární klub ROXY a Galerie NoD. Objekt sám je koncipovan jako volná parafráze na kulturní dění, na kulturní očekávání i kulturní zklamávaní.

21:00 Kazety
Audiovizuální projekt, jehož hlavním mozkem je David Doubek, dále nadaná divadelnice a performerka Johana Švarcová, kterou diváci Teatra NoD znají z pohybového projektu Věry Ondrašíkové Nespatřen. Posledním článkem je A schwarz, konceptuální DJ a vizuální umělec.

ÚT 16.10.
20:00 Kittchen
Anonymní hudební projekt ze severočeského města Doksy, jehož album Menu se stalo jedním z překvapení loňského roku. Letos k němu přibylo album coververzí a remixů Dezert, a tak Kittchen chystá pro prostor NoD nezapomenutelnou událost.

22:00 Planeta Nova Djs
Roxy/Nod slavěj dvacetiny. Jestlipak víte kolik je 2012 mínus 20? AHA! Přizvání odborníků na 90tky (čti Planeta Novaj DJs) tudíž bylo nevyhnutelným krokem… Znesvětíme tento svatostánek techna.cz, nahackujem ten spirit staré feťácké akademie a u příležitosti kulatin vytáhneme Eso z rukávu. BE TWENTY 4 SEVEN!

ST 17.10.
20:00 Teatr Novogo Fronta & DOT 504: Manson
Šílenec nebo vysoce inteligentní manipulátor? I po třiceti letech je Charles Manson ve středu pozornosti. Co se odehrává v hlavě tohoto člověka? Existuje pokání, které by smylo takovou hrůzu, nad níž zůstává rozum stát? Vražedně geniální a kritiky ceněné představení dvou výjimečných souborů.
Režie: Aleš Janák
Účinkují: Lenka Vágnerová, Pavel Mašek a Irina Andreeva jako host.

23:00 Chris Vern & DJ Theya

ČT 18.10.
20:00 Private Collective
Mladá jazz rapová skupina složená ze studentů Fakulty umění a designu na Univerzitě J.P. Purkyně v Ústí nad Labem, která letos zaujala odbornou i laickou veřejnost svým albem EP. Soubor si na své vystoupení pozval mnoho dalších hostů z českého hudebního světa.

22:00 Dan Bárta + Lenka Dusilová + En.dru
Tři výjimeční hudebníci, kteří se poprvé sešli dohromady v rámci audiovizuálního projektu ACUO. Nyní se vrací v plné síle zpět.

PÁ 19.10.
19:00 Večírek Radia Wave: Kruton v Holinkách
Kruton, Turban a Holinky uvádí: Late Night Talk Showcase
MaryC a Honza Bárta míchají mutace popu budoucnosti v pozdní talkshow, která přichází příliš brzy. Tužky s sebou, na místě si budete moci vytvořit vlastní komiks a ti nejodvážnější se utkají v komiksovém kvízu.
Hosté: Mutanti hledají východisko, Raazyph feat. Shorty, Bratrstvo kočičí pracky

SO 20.10.
19:30 Kabaret Falešná kočička
Komorně-revuální pořad s mezinárodní účastí, dekadentními prvky a salonní atmosférou.
Drezůra zvěře a ptactva, veselé scénky, pohybové exhibice, emoční katarze. Večerem provází Ester Kočičková.
Vystupují: Petra Nesvačilová, Lela Geislerová, Anna Polívková a další.

NE 21.10.
14:00 Kašpárek v rohlíku: Nevíchovný koncert
Hudebně divadelní projekt „Kašpárek v rohlíku“ torpéduje hudební výchovu v samostatném koncertním pořadu, ve kterém propluje kolem historických hudebních bójek. Od pravěku přes Mozarta kolem dechovkového mysu Františka Kmocha dokormidluje až do přístavu současné hudby. Kašpárkova kapela vyvalí z podpalubí také bejbypankové písničky z vlastních CD. Plavbě zdar!

20:00 Rozprostřeno!
Pět lidí a jejich recepty: recepty na život. Před kamerou za kamerou každý bude hrát, jinak nebudeme vydělávat. Práce jako práce. Za něco se stydím, ale ničeho nelituji. Přihlaste se do naší reality-show Rozprostřeno!
Scénář a režie: Kateřina Bílková, Jan Kalivoda a kol.
Hrají: Pavel Blažek, Jan Cina, Hana Müllerová, Tereza Nvotová, Andrej Polák.

21:00 AnIby neřekla: Popůvky
Anna Polívková tentokrát pod pseudonymem Nna Poli, stále překvapená svým novým zájmem - zpěvem - a Jakub Baro alias Iby Pop vám představí své originální písně zvané Popůvky. Nna Poli stále hledá svou identitu coby zpěvačka. Už přestala dělat Zagorku a pravděpodobně opravdu vystoupí a zazpívá, což by ještě nedávno ani neřekla. Kytarista a zpěvák Iby Pop se samozřejmě nezdráhá a občas ji zastíní svým profesionálním zpěvem.

http://nod.roxy.cz/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.