Share |

V Teatro NoD se chystá nová reality show Rozprostřeno!

repro k akci

Známá pražská divadelní scéna Teatro NoD se rozhodla jít s dobou a zahájila casting na svou první reality show Rozprostřeno! Režisérka a autorka myšlenky Kateřina Bílková, audiovizuální performerka známá též ze souboru Depresivní děti touží po penězích, si jako hlavní protagonisty po několikakolových castinzích vybrala talentované a nadějné umělce Andreje Poláka, Terezu Nvotovou, Jana Cinu, Pavla Blažka a Hanu Müllerovou. Teatro NoD vstoupil do tohoto projektu jako koproducent společně s občanským sdružením Mediace a první premiérový díl chystá na 12. června od 20:00. Další díly se budou natáčet 26. a 27. června tamtéž.

Pro Teatro NoD je tento počin prvním pokusem přivést televizní formáty na divadelní jeviště. U zrodu tohoto projektu stála fascinace Kateřiny Bílkové rozmanitostí lidských osudů a skutečnost, jak se náš reálný obraz vzdaluje tomu, který pak prezentujeme před objektivem televizních kamer.

,,Název naší reality show je záměrně matoucí a veškerá podobnost s jakoukoli jinou show je fiktivní. Při psaní scénáře jsem nepoužila žádný z prvků, které současné televizní reality show používají. V centru našeho zájmu byly jednotlivé lidské charaktery a jejich rozdílnost a rozmanitost. Bavilo nás sledovat, jakým způsobem na sebe reagují v uzavřeném prostoru. Chtěli jsme nastavit zrcadlo již existujícím televizním formátům. Nic nehodnotíme, jen vytváříme nový, jeden z mnoha nových obrazů skutečnosti,” vysvětluje Kateřina Bílková.

Režisérka projektu si ke spolupráci přizvala ohruh svých přátel z řad herců a audiovizuálních tvůrců. V projektu Rozprostřeno! vystoupí dokumentaristka a herečka Tereza Nvotová, herec a moderátor Andrej Polák, Hana Müllerová ze souborů HaDivadlo a Depresivní děti touží po penězích a seriálový a muzikálový herec Jan Cina a herec a student DAMU Pavel Blažek. Skrze své osobní výpovědi představují extrémní charaktery a formální archetypy postav tak, jak nebyly dosud odhaleny. Právě jejich interakce a dialogová setkání vládnou civilností, která postupně přerůstá v absurdnost celé mašinérie tohoto televizního formátu.

,,Pro zařazení reality show Rozprostřeno! do naší dramaturgie jsme se rozhodli hned z několika důvodů. Jedním z nich bylo i kvalitní obsazení a zajímavost lidských charakterů, které v tomto projektu vystupují. Hlavním impulsem však byla forma divadelní reality show, která se na českých jevištích ještě neobjevila a která v sobě skrývá velký potenciál nejen pro televizního, ale i pro divadelního diváka i tvůrce”, vysvětluje šéfdramaturg prostoru Adam Halaš.

Premiérový díl reality show Rozprostřeno! se uskuteční 12. června od 20:00 v Teatru NoD. Reprízy se uskuteční 26. a 27. června.

Vstupenky v ceně 200 Kč / 150 Kč jsou v předprodeji v síti Ticketportal nebo ke koupi prostřednictvím služby SMS Ticket. Na každou vstupenku zakoupenou prostřednictvím služby SMS dostane divák slevu 30 Kč na každý lístek.

www.nod.roxy.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.