Share |

Inscenace Nedotknutelní v Teatru NoD se vrací k dílu Virginie Woolfové

foto: Vojtěch Brtnický

Soubor Spitfire Company je v českém divadelním prostředí mimořádným zjevením, které bychom si měli hýčkat. Soubor mladých herců, mimů, režisérů a hudebníků vytváří představení mezinárodní úrovně, jaká u nás nemají obdoby. Jsou silná, inveční, rytmická, se silným emočním nábojem, které divák jen tak pod sprchou nesmyje.

Inscenace Nedotknutelní, jíž režijně vzal pod svou taktovku Petr Boháč, čerpá z impresionistického díla Virginie Woolfové Vlny a svou náladou může připomínat americký film Hodiny, který se též obrací k jinému dílu této autorky. Příběh o třech postavách Josefině, Miriam a Filipovi, o nichž víme jen to, že se jednoho červnového dne během záplav setkávají. Jejich trojice je nabita výbušnými vášněmi, ale i skrytými traumaty z minulosti. Představení je plné impresí, silných emocí, které podporuje omamná tangová hudba Jana Kučery. Setkání této trojice postav je letmé, ale vryje se pod kůži.

Jedna z tvůrkyň – herečka Miřenka Čechová – byla letos nominována dvakrát na americké ceny Helen Hays Awards za své působení v Theatre Synetic, v němž působila během svého pobytu Fulbrightova programu. Zároveň byla právě tato incenace letos nominována na Cenu České taneční platformy za taneční inscenaci roku, což jen potvrzuje její kvality.

Inscenace Nedotknutelní je na programu Teatra NoD v pondělí 14. května od 20 hodin. Vstupenky v ceně 250 Kč a 150 Kč pro studenty jsou v předprodeji v síti Ticketportal nebo prostřednictvím služby SMS Ticket.

Více na www.nod.roxy.cz

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.