Share |

Roxy slaví 20 let týdnem nabitým akcemi

repro k akci

Podívejte se na program ROXY na jednotlivé dny týdne oslav 20. narozenin ROXY BE TWENTY, který odstartuje již dnes, 15. 10. a potrvá do neděle 21. 10.

15.10.
BE TWENTY 20th anniversary of ROXY
special guest: Boys Noize (Berlin/Ger)
live opening show: WWW
support dj: Smack (A51) & Tvyks (Vibrator / Get Wavey)
2nd stage: Pavel Bidlo, Yannick, Dan Walterstein,
Josef Sedloň, Biodan, Chris Sadler
VJ: Quark / astraL d:VISION
Start: 20:00
Předprodej 330 czk + poplatky, na místě 400 czk

Tuzemská premiéra Alexe Ridhy aka BOYS NOIZE to bude LED stěna, strobo a především pořádně hutná elektro smršť! Jedno z nejrespektovanějších jmen moderní elektroniky, pro nějž je typická nebojácnost překračovat stávající hranice žánrů i zvuku jako takového a schopnost vytvořit vlastní inovativní a zcela nezaměnitelný sound, do ROXY zavítá těsně po vydání očekávaného nového alba Out Of The Black. Těste se na pořádný nátěr a show, která vás pošle do kolen! A to jsme ještě ani nezmínili, že o zahájení celého večera se postarají kultovní WWW, kteří chystají jedinečnou audiovizuální show...

16. 10.
BE TWENTY 20th anniversary of ROXY
live: One Night Only (UK)
Support: Airfare, Holden Caulfield
2nd stage live: Kuba Alexa, Calm Season, Justin Lavash
Start: 18:00
Předprodej 550 czk + poplatky, na místě 600 czk

Miláčci fanynek, kteří umí napsat hit na první dobrou - to jsou ONE NIGHT ONLY. Sympatická britská kytarovka, jež má na svém kontě dvě ceněná studiová alba, z nichž vzešly pecky jako Just For Tonight nebo Say You Don"t Want It, se na svou českou koncertní premiéru dle vlastních slov velmi těší. Kromě dobře známých písní nás prý navíc také čeká několik novinek z právě nahrávaného třetího alba.

17. 10.
BE TWENTY 20th anniversary of ROXY
live: Charlie Straight (CZ)
special guest: Ray Gibson & Band
2nd stage live: Photolab, Whispering Of Soul, Make My Heart Explode
Start: 18:00
Předprodej 200 czk + poplatky, na místě 280 czk

Laureáti tří cen Anděl Charlie Straight už od svých začátků úspěšně popírají dogma, že v ČR nevznikají kapely schopné konkurovat indie-rockovému exportu z Albionu. Zpěvné a chytlavé melodie, perfektní angličtina i um pracovat s publikem a udělat dobrou show jsou pro Charlie Straight i přes jejich nízký věk samozřejmostí, což potvrdili i na své letošní albové novince Someone With A Slow Heartbeat, k níž v ROXY představí zbrusu nový klip.

18. 10.
BE TWENTY 20th anniversary of ROXY
Live: Stereo MCs (UK)
Support DJs: Kaplick & Saku (breakbeat.cz)
Start: 19:30
Předprodej 600 czk + poplatky

Typicky ležérní rap Roba "B" Birche doprovázený soulovými back vokály a osobitým mixem house, r"n"b, disca či popu - to jsou Stereo MCs, tuzemským fanouškům velmi dobře známá britská legenda, jejíž alba jako Supernatural, Connected, Deep, Down & Dirty či Paradise po právu patří mezi kultovní nahrávky nejen v rámci svého žánru. Ještě větší sílu pak mají Strereo MCs naživo, když si svou příjemně plynoucí, pozitivní a energickou hudbou dokáží publikum doslova obmotat kolem prstu, což jistě potvrdí i v ROXY.

19. 10.
BE TWENTY 20th anniversary of ROXY
Special guests: Layo & Bushwacka! (Shake It! / Plus 8 / Olmeto, GB)
DJ: Tráva (lex rec./CZ)
2nd stage: Loutka, Lucas Hulan, Roman Rai, Fatty M, Airto
VJ: Quark / astraL d:VISION
Start: 22:00
Předprodej 250 czk + poplatky, na místě 300 czk

Když přijde řeč na skutečné legendy dance music, LAYO & BUSHWACKA! bude jedno z prvních jmen, která zazní. DJské a producentské duo, jež se na scéně pohybuje už od 90. let 20. století a pro jehož tvorbu je charakteristický kvalitní house s mnoha žánrovými přesahy, si i přes pokročilý věk stále drží skvělou formu. V ROXY, která je jejich oblíbenou destinací, to dokázali už několikrát. Je tedy nasnadě, že nemohou chybět ani na oslavách 20. výročí.

20. 10.
BE TWENTY 20th anniversary of ROXY
Special guests;: ANDY C (ram rec./GB) & MC GQ (GB)
& Rene LaVice (ram rec./Can)
DJs: Ghonzales (roxy prague) & IM Cyber
2nd stage: 2K & Sweg
VJ: Quark / astraL d:VISION
Start: 22:00
Předprodej 200 czk + poplatky, na místě 250 czk

Stejně jako ROXY i Andyho label RAM Records letos završí dvě dekády své existence, což je o důvod víc, proč by právě jeden z nej d"n"b DJs a producentů pod sluncem měl slavit společně s ROXY. Ikona žánru do Prahy dorazí se svým dvorním MCm GQ a v line upu je doplní čerstvý talent z Andyho stáje, Kanaďan Rene LaVice. Čeká nás tak zajímavé spojení legendy s mladou krví, což je ostatně jeden z hlavních smyslů BE TWENTY.

21. 10.
BE TWENTY 20th anniversary of ROXY
Live: Alex Clare (UK)
Support: Luno
Start: 20:00
Předprodej Ticketpro 495 czk vč. poplatků

Je mu 27 a hned po vydání své debutové desky The Lateness of the Hour (2011) se díky své invenční kombinaci dubstepu, d"n"b a popu a dalších zdánlivě neslučitelných žánrů stal senzací (nejen) ve své domovské Velké Británii. V ČR zahraje 21. 10. úplně poprvé a my tak budeme mít šanci být přímo u zrodu hvězdy světového formátu.

Další info na www.roxy.cz nebo na www.facebook.com/ClubRoxyPrague


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.