Share |

Venerologická poradna: Odpovědi na vaše otázky XXVI.

foto archiv autora

26. díl venerologické poradny. Doktor Procházka je i nadále připraven zodpovídat vaše dotazy - pište je na protisedi@protisedi.cz s předmětem PORADNA VENEROLOGIE.

Chtěl bych se zeptat, jestli se jedná o pohlavní nemoc či něco jiného. Zhruba měsíc a půl pozoruji na okraji žaludu tak milimetrové boláčky, na kterých je velice jemná kůže, protože se při styku nebo při mytí odřou a pálí. Nevím jestli je to třeba špatným mýdlem nebo nedostatkem vitamínů? Měl bych navštívit lékaře?

Bohužel nevidím Váš nález. Ale dle popisovaného nálezu se nejspíše jedná o podražděné takzvané rudimentární mazové cysty, které se běžně vyskytují až u 75% mužské populace a neznamenají žádnou pohlavní nemoc. Podráždění bývá často vlivem mechanického tření či nevhodným mytí genitálu mýdlem. Obecně vzato, mýdlo na genitál nepatří, vede totiž k přemnožení kvasinkové flory a následně ke vzniku kvasinkového zánětu. Ale raději bych doporučoval návštěvu venerologické ambulance, každý defekt či porušení celistvosti sliznice genitálu budí podezření z pohlavní choroby, které může rozptýlit pouze odborník.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.