Share |

VARY blog aka Psaní z festivalových lázní ::: Den čtvrtý

foto autor

Tak jo. Konečně začlo hezký počasí. To už by snad mělo vydržet. Pojďme ven. Vary nabízejí několik možností jak využít čas, pokud už máte filmů dost.
 
Tak například. Zaplavat si v bazénu v hotelu Thermal, který ale pozor, chytře a velice strategicky během festivalu z technických důvodů zavírají, a to od čtvrtka.
V podvečer můžete zajít na Goethovu vyhlídku, kde letos sídlí klub Aeroport. Výhled na Vary a procházka lesem. Odpoledne tam začíná jezdit i festivalový autobus.
Obludárium – Divadlo bratří Formanů se tu zastavilo a bylo to úžasný. Určitě budete mít možnost ještě vidět v jiných městech.
František Skála má v Becherově vile výstavu svých prací. Fotografie, objekty, světelné instalace, rituální erotické pomůcky a spoustu dalších věcí.
Ve středu budou v KV Aréně Pet Shop Boys. Ale bacha, jestli vyrazíte, musíte mít stylový tenisky.
Od loňského roku si můžete na strategických místech zapůjčit kolo na rychlejší přejezd mezi filmy. No ale hodí se i na menší výlet.
 
Sliboval jsem i tipy na restaurace. To je trochu horší. Život ve Varech není uplně nejlevnější.
Všichni doporučují pizzerii Venezia. Ano, souhlasim. Lasagne s lilkem a rajčatovým protlakem jsou kulinářským vrcholem letošního ročníku. Jen se v té restauraci moc nekoukejte kolem sebe. Zvednutý límečky se zlatejma hodinkama. Nic, co potřebujete vidět.
Tandoor je indická restaurace kousek od Thermalu schovaná na dvoře.
Kus Kus? Škoda, že se během festivalu rozhodl majitel Kus Kus zavřít. To bylo místo pro vegeteriány a vegany, kterých je tu ve Varech spousta.
Sushi si vychutnáte Sushi Sakura na třídě T.G. Masaryka nebo v Japan restaurant naproti věhlasné palačinkárně. Jinak je to tu dost průměrný.
 
 
Pierre Urban
 
http://www.youtube.com/watch?v=n2aMaMkDwTA

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.