Share |

VARY blog aka Psaní z festivalových lázní ::: Den třetí

Vyplnit prázdnotu
foto: autor

Včera jsem na konci blogu sliboval, že vám doporučím, jak se vyhnout ve Varech sociálním dramatům i když chcete chodit na filmy. Upřímně? Nejde to! Těm se tu opravdu nevyhnete, ale doporučím vám pár filmů, u kterých se spíš zasmějete.
 
Jo, tak zaručeně u většiny filmů ze sekce „Půlnoční filmy“. Tak například film Sto krvavých akrů. Připomíná trochu hororovou komedii Tucker and Dale vs. Zlo. V obou dvou filmech jsou hlavními hrdiny dva kluci z vidlákova, kteří se„ve svém“ rajónu dostanou do kontaktu s turisty z města a nešťastnou náhodou je ve filmu víc krve než obvykle. Podobně je na tom (alespoň co se týká dávky humoru a krve) film Čerstvý maso.
 
Další snímek, u kterého se zaručeně zasmějete, je dokument The Manor. Subjektivní pohled do extravagantního způsobu života své kanadské židovské rodiny, která provozuje striptýzový bar a která má k ideálu rodinné pohody hodně daleko, přesto však obdivuhodně drží pospolu, natáčel Shawney Cohen v průběhu tří let. Bizarre USA rodinka prostě.
 
V rámci sekce Horizonty se promítá snímek Prince Avalanche, který získal Stříbrného medvěda na letošním Berlinale. Lakonicky vyprávěná tragikomedie o dvou silničářích je remakem snímku islandského režiséra Hafsteinna Gunnara Sigurossona Doprava doleva, která byla uvedena loni ve Varech.
 
I soutěžní sekce bude obohacena o jednu komedii, italský film Ať žije svoboda. Pokud se jen trochu chytáte, když se řekne italská politická scéna, která je založena především na populismu, budete se bavit asi víc. Politikovi Enricu Oliverimu klesají voličské preference a tak propadá do deprese (nebojte, je to komedie). Z ničeho nic ale zmizí a Oliveriho tým najde jeho bratra – dvojče. Ten však výsostným stylem dokáže nastavit italské politické scéně zrcadlo.
 
Další film, který bude ve Varech uveden v předpremiéře je novinka Stevena Soderbergha Liberace!. Životopisný snímek vypráví o americké star Liberace. Klavírista a bavič skrýval svou homosexuální orientaci v době své velké slávy v 70. letech minulého století. Soderbergh obsadil do svého posledního filmu své oblíbené herce Matta Damona a Michaela Douglase. V kinech bude k vidění od 18. července.
 
 
Text by Pierre Urban
 
Blog Pierre Urbana, který připravuje Karlovarské bublinky - zpravodajství z karlovarského filmového festivalu vysílané na Radiu 1 od 29.6. do 6.7., a to vždy v 11 a v 16 hodin (repríza).

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.