Share |

Tuzex Christ o Super Tuzex Bros., Zerothu i boji s šedí

foto archiv Tuzexe Christa

Luno, pohrobci Khoiby, vydávají novou desku. Velká událost. Pro hodně z těch, kdo pláčou po éře s Filipem a experimenty, i pro ještě větší množství těch, co Khoibu neřeší a Luno jsou pro ně mraziví a zároveň hřejivě bezpeční jako lůno rozhodně. Už v úterý 4.12. vás tihle čtyři vezmou na výlet po jejich vlastní galaxii a spolucestovateli budou kromě přihlížečů i akustičtí The Prostitutes a Super Tuzex Bros. 

Dělat rozhovor s někým, komu běžně člověk říká "vole" a zná ho víc, než je zdrávo, je vždycky mírně mimo. Ale tady nejde o žádnou hlubokou a kontroverzní sondu, ale jde o to, vás ještě o trochu víc nalákat. Tuzex Christ o Super Tuzex Bros., Zerothu i boji s šedí.

 

 

Máš svoji kapelu, hraješ v Sunshine a ještě produkuješ jiný kapely, nemáš pocit, že se můžeš sám vykrádat, že se ta energie potom tříští?
Nemám. Momentálně se věnuju dvěma kapelám, Super Tuzex Bros. a Sunshine. A vlastně pořád mám pocit, že bych nápadama uživil minimálně ještě tři kapely (smich). V každý kapele mám poměrně odlišnou pozici. Že bych se vykrádal? Takovej pocit taky nemám. Za 11 let, co dělám hudbu, jsem prošel spoustou kapel, napsal hodně písniček a textů, ale nemyslím si, že bych se zacyklil. Ale pravděpodobně to jednou přijde.  

 

Co tě baví na Lunu, jak jsi spokojenej se svojí prací na desce a s celkovým výsledkem?  Ale fakt pravdu! :)
Ema, pochopitelně. Bane, Šmity. Dělám si legraci. Baví mě ta kapela jako celek. Všichni čtyri a to už od jejich začátku. Miluju jejich věci. Proto jsem tehdy vůbec udělal cover Close To Violence. Je to pro mně vedle The Prostitutes a dneska už rozpadlých Climatizado kapela, která za to v naší republice stojí. Pochopitelně hned po těch, v kterejch hraju nebo jsem hrál (smich). Práce na Zerothu probíhala hladce. Šlo to všechno samo. Já spíš jenom něco málo připomínkoval a připravil základy asi pro tři věci.

 

Co chystají Super Tuzex Bros na příští rok?

Klasická odpověď: desku. Jo, říkám to, mám pocit, už asi dva nebo tři roky, ale tentokrát slibuju, že v první polovině příštího roku deska STB vyjde.

Jinak se chystá poměrně zajímavej a divokej klip. Ten by měl spatřit světlo světa ještě před deskou.


Tenhle minirozhovor má jasněj záměr a cíl - bavili jsme se o tom včera - trochu pomoct nalákat lidí na křest Luna, kde zároveň hrajete. Myslíš, že v dnešní době je dobrý věnovat se pořádně PR, nebo zastáváš názor, že si dobrá muzika najde svoje posluchače sama?

Hm, to je těžký. Jsou projekty, který nemusíš asi vůbec promovat a lidi přijdou. Mají prostě svoji komunitu nebo subkulturu. Takovej pocit mám třeba z hardcoreovejch kapel. Promo jim určitě neublíží, ale všichni drží tak při sobě, že se o koncertu zaručeně dozví každej fanoušek daný kapely snad i bez události na Facebooku. PR je důležitá věc, která by se hlavně v dnešní době, kdy je všude všeho plno, neměla podceňovat. Ale pak jsou pochopitelně i akce a kapely, kterejm žádný PR nepomůže (smích).

Co pro tebe znamená heslo "proti šedi"?

Něco jako boj proti unifomitě? Akorát mám pocit, že někteří bojovníci s tou věčnou šedí málo bojujou.

 

Linky:

 

Udalost: http://www.facebook.com/events/460942710615842/

 

Super Tuzex Bros. : http://www.facebook.com/supertuzexbros

 

Luno: http://www.facebook.com/lunomusic?ref=ts&fref=ts

 

The Prostitutes: http://www.facebook.com/pages/The-Prostitutes/37888090411?fref=ts


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.