Share |

Luno křtili v Akropoli

foto autor

Luno: téměř každý posluchač už tuší, že v případě jejich koncertu půjde o něco neobyčejného, až magického.
Včerejší večer, kdy kapela v Akropoli křtila nové EP Litato, se nesl ve stylu rocku. Nejdřív zahrála energická kapela ze Slovenska Big Blue Balls a hned po nich duo Calm Season, tvořené Adamem Vopičkou a Terezií Kovalovou. Slováci zněli dobře, jen je škoda, že měli tak malou účast pod podiem. Calm Season se poslouchalo velmi příjemně a cover písně Close To Violence, jež je pilotním singlem Luno, vyvolal na tváři příjemný úsměv. Úroveň, kterou předvedli, byla posunuta hodně vysoko právě díky Terezii, která je naprosto vynikající umělkyně.

 

O amerických kapelách se říká, že jsou přesné jako hodinky. O Luno to platí zrovna tak, protože začali hrát přesně na čas. Jejich set byl propojený skrz na skrz. Hráli hit za hitem. Desku pokřtili velmi skromně, ale zato stylově. Zpěvačka Ema přinesla hned během jedné z prvních písní šampaňské a polila jím CD, které nese hrdě název Litato. CD pak zahodila mezi fanoušky a dala připít ostatním členům kapely, šampaňské paklahev potom nechala kolovat.

 

Kromě vynikajícího výkonu Emy Brabcové a ostatních členů kapely je potřeba zmínit i celkový dojem ze zvuku, Ten byl naprosto ohromující. Nic nesplývalo dohromady a jednotliví členové vynikali. Jakýkoliv umělecký úlet vynikl a sedl naprost dokonale!

Rozhodně Luno nezklamali a posunuli se mnohem dál. Měli i hosty: Menší vsuvkou byl například Tuzex ze Super Tuzex Bros a nedočkavý maník, projevující se o dravým a emotivním screamem ke konci jedné z písní. Nezbývá nic jiného, než popřát hodně zdaru a jen tak dál...

text: Marek Strausz

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.