Share |

Strojovna je pro všechny, které baví tvořit něco rukama

foto: pořadatel akce

STROJOVNA je kombinací textilního ateliéru, dílny, opravny oděvů a textilu, místem setkávání, promítání filmů, přednášek, učení se nových věcí a technik... Najdete ji v legendární Krymské ulici ve Vršovicích.

Možná také patříte ke spoustě lidí, co mají ve skříni oblečení, které nemohou nosit, kalhoty, které chtějí zkrátit, sukni, která potřebuje zabrat (či spíš povolit?). Přesně pro vás je Strojovna. Můžete přijít a oblečení si upravit na šicím stroji, nebo si je nechat upravit, nebo se naučit, jak se upravuje. Anebo ho přešít na něco úplně jiného a ozdobit třeba sítotiskem nebo výšivkou.

Strojovna je pro všechny, kteří příliš pracují hlavou, a přitom je tak baví tvořit něco rukama...

Vracím se ke starým, tradičním a často zapomenutým technikám jako tkaní, pletení, tisk, patchwork. Neohlížím se přes rameno, hledím dopředu. Volím nové, moderní pojetí. Líbí se mi propojování generací, když starší a zkušení učí mladé a zároveň si od nich sami něco berou.

Nezáleží na tom, jak jste zruční, ale pouze na vaší kreativitě a představivosti, kterou můžete s pomocí zkušených tvůrců/lektorů objevovat a rozvíjet.

Co se ve strojovně můžete naučit:
- šít, přešívat a opravovat oděvy a textilie
- tkát různými technikami a na různých strojích
- plést na ručním pletacím stroji i jehlicích
- tisknout pomocí tiskátek nebo síta
- barvit pomocí přírodních barviv
- indonéskou batiku a ikat a mnoho dalšího

Ve Strojovně budou probíhat pravidelné cykly kurzů šití, opravování a přešívání oděvů a workshopy textilních technik, které povedou lektoři/rky zkušení v oboru. Dále bude možné si stroj, stroje či celý prostor pronajmout. A pokud nebudete mít chuť tvořit, můžete si přijít dát do strojovny kávu, přečíst odborný časopis nebo knihu z obsáhlé knihovny, navštívit odbornou přednášku, promítání či mrknout na Galerii výloha.

Podpořením projektu na hithit se můžete přímo podílet na vzniku tohoto unikátního prostoru a pak si už jen vybrat z množství kurzů a tvořit a tvořit...
Sbírka končí 31. 10. 2013 a chybí už jen pár tisíc korun.
https://www.hithit.com/cs/project/238/strojovna?variant=a
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.