Share |

Stokrát ne. Sto první bude Kato z Prago Union

foto: pořadatel akce

Internetová Galerie NE přivítala v multimediální sbírce už 100. osobnost. Stala se jí Anna Kuchařová, studentka ČVUT a přední česká slacklinerka. V projektu, jenž mapuje příběhy lidí, kteří se nebojí jít proti proudu, se zařadila vedle osobností činných ve veřejném životě, umělců, lékařů, právníků a dalších, kteří vyslovili silné, inspirativní ne.
 
Galerie NE vznikla na jaře 2012 jako odpověď na dobu „yesmanů“, kývačů bojících se z nejrůznějších důvodů vyslovit svůj názor, jít vlastní cestou. Za tu dobu autorský tým šéfredaktorů Jana Hanzlíka a Pavla Eichlera shromáždil stovku zajímavých příběhů, unikátních fotografií a originálních videí.
 
101. ne bude patřit příběhu hudebníka Adama Svatoše, známého pod uměleckým jménem Kato, lídra hiphopové skupiny Prago Union, který se na domácí hudební scéně pohybuje do poloviny 90. let, kdy do ní vlétl se skupinou Chaozz. Jeho ne předem hotovým názorům vyjde v Galerii NE tento týden.
 
„Za rok a půl se nám povedlo shromáždit zajímavou sbírku osobností, od čtenářů nám chodí pozitivní reakce a díky kontaktu s nimi víme, že mnohé z nich Galerie NE opravdu inspiruje,“ říká jeden z šéfredaktorů Pavel Eichler.
 
„Sto lidí, to už je půlka Poslanecké sněmovny, a kdyby ta naše disponovala osobnostmi Galerie NE, byla by Česká republika neobyčejně krásné místo k životu,“ dodává druhý šéfredaktor Honza Hanzlík.
 
Inspirativní příběhy a fotografie silných osobností jsou primárně k vidění na webu www.galerie-ne.cz, několikrát za rok se ovšem vydají z virtuálního prostoru také do skutečného, analogového. A to prostřednictvím výstavy v pražském klubu Újezd u příležitosti druhých narozenin Galerie NE a také na vybraných akcích v mobilní Galerii NE. Pokud se chcete potkat s osobnostmi z galerie a jejími autory, sledujte www.facebook.com/GalerieNE.cz.
 
Na stránkách www.galerie-ne.cz mimo jiné najdete ne zániku slavného klubu Antonína Panenky, ne sraní se se životem Ladislava Klímy, ne zradě kamaráda a vlastního přesvědčení Petra Čepka, ne šedivým ulicím Michala Škapy, ne pošpinění jména jednotky Lumíra Němce, ne zdravotnímu omezení Marka Odstrčilíka, ne šmejdům Silvie Dymákové, ne vlastním dětem Zdeny Mašínové a další.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.