Share |

Step into the NEONE lights

Pop-up klub NEONE otevře už 20. září.
Vizuál klubu. Archiv Lunchmeat

 
Kreativní studio, label a kulturní uskupení Lunchmeat už několik let zajišťuje českému publiku přístup k nejnovější alternativní audiovizuální produkci. Jejich zatím nejambicióznější počin se jmenuje NEONE: pop-up prostor, ve kterém se budou snoubit všechny současné i minulé vize o klubové kultuře.
Kluby odjakživa charakterizovaly neony; cílem NEONE je přinést "neo-nový" pohled na současnou klubovou scénu a v průběhu dvaceti večerů představit v prostorách bývalých Elektrických podniků v Bubenské 1 nejzajímavější zástupce současné elektroniky. 
 
Brány pop-up klubu se otevřou 20. září a první party se zhostí spřátelený berlínský label Bleepstreet Records, který patří k průkopníkům chiptune music a funguje už od roku 1998. Následovat bude maraton večírků, na kterých se představí zástupci z labelů jak zahraničních, tak domácích - těšit se můžete na mladičkého ultrašikovného producenta Slugabeda ze stáje Ninja Tune, britského veterána Kelpeho, DJs z labelů Saturate Records nebo Crazy Language; z lokálních tvůrců se představí DJs z uskupení SEED (v prostoru se odehraje další pokračování jejich úspěšné klubové noci Mosaik), další večery si vezmou na starosti místní podniky jako Polygon x STRSFR, Meanbucket, Rabbit Hole Show nebo NeoViolence. Měsíc audiovizuálního vykrmování uzavře mág Daedelus z labelu Brainfeeder, který před rokem a půl rozbil Meet Factory se svojí monstrózní audiovizuální instalací Archimedes. 
 
Prostor se zapojí i do dalších pražských kutlurních aktivit, které na podzim v hlavní městě probíhají, jako je Designblok, Signal Festival nebo Zažít město jinak. Kromě hudby se tak můžete těšit na experimentální happeningy, audiovizuální výstavy, divadlo, taneční performance a workshopy.
 
V neposlední řadě bude sám prostor pastvou pro oči i uši - jak je u Lunchmeatu zvykem, všechna hudební produkce bude probíhat na nejlepší zvukové sestavě, chystá se taky speciální projekční systém. To všechno ve vymazleném party prostoru, který si vzalo na starost architektonické studio Manua.
NEONE vytvoří na měsíc klubové prostředí, které Praze chybí, a možná zavdá podnět, aby se zde něco podobného vytvořilo natrvalo. O jednotlivých parties budeme průběžně informovat.
 
Facebooková stránka NEONE tady, web Lunchmeatu zde.
 
 
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.