Share |

Ellen Allien a berlínský sound v říjnu obšťastní ROXY

foto: PR

Roxy promotion presents
Ellen Allien a berlínský sound v říjnu obšťastní ROXY
Termín: 4.10. 2013

Do pražského klubu ROXY zavítá první říjnový pátek legenda světové taneční scény, skvělá producentka, zpěvačka, zakladatelka vydavatelství BPitch Control a především zábavná Djka Ellen Allien.

Ellen Fraatz měla to štěstí narodit se do rodiny berlínského hudebníka a strávit část svých „teens“ v Londýně 90-tých let, kde se v té době formovaly základy elektronické hudby. Po svém návratu do sjednoceného Berlína v roce 1992 se Ellen bez váhání zapojila do lokální taneční scény a postupně se stala rezidentní Djkou legendárních klubů Bunker a Tresor. Atmosféra sjednoceného Berlína pro ni, dle jejích slov, zůstává stále důležitou inspirací.

Zapálený přístup k hudbě je charakteristický pro celou její kariéru, kdy se angažovala v různých sférách elektronické hudby. V 90-tých letech moderovala úspěšný rádiový pořad na berlínském KissFM, pracovala v obchodě s deskami, založila vydavatelství Braincandy a podílela se na na klubovém projektu BPitch, jehož úspěch jí později inspiroval k založení vydavatelství BPitch Control, na kterém postupně vydávali své desky producenti jako Modeselektor, Housemeister, Sacha Funke a do roku 2010 i dnes velmi populární Paul Kalkbrenner.

Ellen Allien vydala od roku 2001 „Stadtkind“ celkem 7 studiových alb včetně ceněné spolupráce s Apparatem na albu Orchestra of Bubbles (2006). Na jaře 2013 vydala prozatím své poslední mixované album LISm, kde se odchýlila od specifického techno zvuku a dala přednost poslechovým experimentům. Nicméně její živá a DJská vystoupení vždy strhnou tančící dav a vykouzlí nespočet úsměvů na tanečním parketu.

Taková je Ellen Allien – zábavná, taneční a především od srdce! A taková bude i říjnová párty Flow v klubu ROXY.

Ellen Allien – live @ Boiler Room - www.youtube.com/watch?v=ZyOqiIKoMQw
Soundcloud: https://soundcloud.com/ellen-allien
Ellen Allien & Apparat – Way Out www.youtube.com/watch?v=zxeQ85PYChc
 
FB Event: www.facebook.com/events/627253013962552/

http://roxy.cz/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.