Share |

Lunchmeat festival: Symbióza obrazu a zvuku

O víkendu vrcholí přehlídka audiovizuální kultury
foto: Archiv pořadatele

 
Lunchmeat opět namíchal vydatný koktejl současné audiovizuální tvorby, tentokrát v podání mistrů oboru. Ve speciálních synchronizovaných vystoupeních se představí Kode 9, DMX Krew nebo Hecq za doprovodu zahraničních i domácích vizuálních umělců. 
Pořadatelé Lunchmeatu letos zajistili milovníkům nezávislé audiovizuální kultury luxusní line up. Organické propojování obrazu a zvuku představí hned několik zásadních jmen: dubstepový pionýr Kode 9, který u nás vystoupí vůbec poprvé, sound-designer Hecq z Berlína, nebo Ed Upton aka. DMX Krew, slavný to kůň z neméně slavné stáje Rephlex Records experimentátora Aphexe Twina.
 
 
Specialitou festivalu Lunchmeat je residence vystupujících umělců: Florence To, londýnská umělkyně, která doprovodí Hecqa jakožto jednoho z headlinerů sobotního večera v Meet Factory, v Praze pobývá už 14 dní a pracuje na speciálním stage designu.  Týden před festivalem přijel do Prahy i sám Hecq a vystoupení tak připravují spolu.
 
 Jako doprovodný program probíhaly po Praze od prvního březnového týdne vizuální performance Wall Art Battles, při kterých umělci kreslí na fasády pomocí tag toolu. Celkem proběhne na různých místech sedm projekcí v podání sedmi lidí, pod rukama výtvarníků ožil třeba dům vedle klubu Cross v Holešovicích nebo vedle nádraží na Florenci. Na krátké video jedné z projekcí se můžete podívat tady
 
Festivalu budou předcházet taky dva warm up večery, oba proběhnou v galerii NOD. V pátek se pak festivalový program rozjede naplno. V Bio Oko vystoupí Kode 9 společně s berlínským vizualistou MFO a vypravěčkou Ms. Haptic a představí speciální projekt Her Ghost. V sobotu se v Meet Factory představí zmíněný audiovizuální duet Hecq + Florence To, po nich se rozezní koncert DMX Krew s vizuálním doprovodem pražského uskupení Spam. Na dubstepové stagi, pro kterou pořadatelé zajistili speciální zvukovou soupravu Sonic Spa, zahrají Angličané Codeshift a Author a podruhé v rámci festivalu také hlavní hvězda Kode 9. DJ sety budou probíhat bez jakékoliv vizualizace a návštěvníci se tak budou moc plně soustředit jenom na hudbu.
 
Lineup festivalu:
22.3.2012 @ NOD
20:00 Akile Nazli Kaya + Honza Kulka: Onomatopoeia
23.3.2012 @ Bio Oko
18:30 diskuze s letošními rezidenty Hecq + Florence To

19:30 pauza na cigaretu

20:00 Kolouch, Koutný, Vlková - a/v improvizace

20:45 Jan Kulka - Kouzelná skříňka

21:15 Kode9 + MFO - Her Ghost
24.3.2012 @ Meet Factory
Hlavní Stage:


20:00 DJ

21:00 Nikka + Alba G. Corral (es)

22:00 Opuka (cz)

23:00 Incite (de)

00:00 Hecq (de) + Florence To (uk)

01:30 DMX Krew (uk) + Spam (cz)

03:00 Bleepstreet label showcase (de)
the end ??


Very Foreign Affairs dubstep stage:


22:00 Yukimura (cz)

23:30 Codeshift (uk)

01:00 Author (uk)

02:00 Kode9 (uk)

03:00 E.S.P. (cz)

04:30 Priapus (cz)
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.