Share |

Daedelus se vrací a představí Praze svůj audiovizuální projekt Archimedes

Foto: Archiv pořadatele

Již potřetí si můžou místní fanoušci nezávislé elektroniky vychutnat vystoupení renesenačního hudebníka a jednoho z tažných koní labelu Ninja Tune, Alfreda Darlingtona z Los Angeles vystupujícího pod jménem Daedelus.
 
Daedalova abstraktní a mnohovrstevnatá tvorba vychází z jeho hutného hudebního vývoje - od klasiky a jazzu, přes účinkování v rockových a ska kapelách až po uspokojivé ukotvení v elektronických vodách. Jeho tvorbu charakterizuje nejen důmyslná hudební invence, která ho rychle proslavila a díky které začaly jeho tracky záhy vycházet na zásadních labelech jako Plug Research, Mush Records nebo Ninja Tune, ale také důležitá role vizuální stránky. Daedelus se stylizuje do role noblesního vitkoriánského gentlemana, nosí jméno mytického řeckého inovátora a v Praze nyní představí svůj nejnovější audiovizuální počin s neméně honosným jménem: Archimedes. Důmyslně promyšlený stroj živě reaguje na hudební stopu a otáčí obrovskou sítí  zrcadel, která umocňují další světelné efekty a v celku vytváří komplexní a propracovanou audiovizuální show. Večer doplní špička české a slovenské elektronické scény, uskupení Forma a The Global Optimistic. 
Akce se koná pod taktovkou Lunchmeat, průkopníků alternativní elektronické scény u nás, kteří Daedeluse Praze představili i v minulosti. 
 
Daedelus (Ninja Tune,US), Forma (Lazytempo, CZ), The Global Optimistic (Gergazrec, SK)
27.4.2012, @ Meet Factory
start ve  21:00
Vstupenky: v předprodeji za 390 Kč + poplatky, na místě 490 Kč
Facebookovou stránku akce naleznete zde.
http://soundcloud.com/daedelus/perfect-kiss-daedelus
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.