Share |

Soho+ má nového šéfkuchaře a radikálně mění koncept

foto archiv Soho+

Restaurace Soho+ v Podolí, gurmetská jistota čtvrti, radikálně mění koncept. Pomoci ji v tom má nový šéfkuchař Rostislav Růžanský, který má zkušenosti z michelinských restaurací, a jeho nové menu zasvěcené esenciální kuchyni. Co to znamená v reálu?

Podstata esenciální kuchyně spočívá ve speciálních technikách vaření při různých teplotách s použitím různých technologií. Tahle sofistikovaná věta v překladu znamená, že vaříte - li stejnou kachnu při třech různých teplotách, v jiné vlhkosti a jinou dobu, dostanete tři různá jídla.

Degustační menu, které Růžanský připravil, je delikátní a velmi rafinované a tuhle teorii potvrzuje. Vyzkoušeli jsme tu právě kachní trojkombinaci, která v malých porcích nabídla konfitované kachní stehno, marinované kachní prso a kachní ragout. Růžinský si kromě přípravy vyhraje i s food stylingem, takže kromě lahodných chutí se pokrmem může dost dobře i kochat i vaše oko. Pokud půjdete nové Soho+ zkoušet, můžu doporučit i skvělou tresku pošírovanou s bylinkami, z dezertů pak domácí jahodovou zmrzlinu s bazalkou.

A jestli patříte mezi experimentátory i v oboru míchaných drinků, objednejte si fialkový Essential Coctail. Přiznávám, že popíjení fialek nezní přímo lákavě, ale je to vskutku zábavný zážitek!

Nové menu se bude podávat od 20. února.

www.sohorestaurant.cz

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.