Share |

Osteria ai galli: paprsek italského slunce na Veletržní

foto Osteria ai galli

Máme fakt rádi italské jídlo, a když narazíme na nějaké místo, kde mají opravdu dobré věci, jsme nadšeni. V poslední době jsme si hodně oblíbili podnik jménem  Osteria ai galli. Najdete ho na Veletržní 71 - vedle výrazné hospody V Lochu. Nepřehlédněte ho, byla by to škoda.

Majitel Alex má vychytané dobré sýry i uzeniny, ale dostanete tu mnohem víc. Najdete tu široký sortiment domácích potravin - dlouhý seznam pochutin zahrnuje parmskou šunku (ale i šunku krůtí a běžnou), salami, bůček, bresaolu, párky, uzené hovězí carpaccio, kozí sýr, pecorino (ostrý ovčí sýr), sýry kravské i čerstvé, buvolí mozzarellu (která se u nás tak těžko sežene), parmezán, olivy, artyčoky, kapary, sluncem sušená rajčata a speciality z lanýžů. Samozřejmě mají těstoviny, olivový olej a rozmanité omáčky.
Všechno to můžete na místě i ochutnat, řekněte si o sýrové prkénko či další jídla ze studené kuchyně. Majitel doporučuje bresaolu s parmezánem a rukolou.
Ke koupi je i 150 druhů vín za z celé Itálie, včetně prosecca. Kromě toho si můžete dát grappu a další lihoviny, a pokud řídíte, jsou tu pro vás nealkoholické nápoje  jako crodino, chinotto, cedrata atd.
Otevřeno je od pondělí do soboty od 10.00 do 22.00. Věřte nám, že zdejší atmosféra je super. Místo je stále ve vývoji - očekávají se třeba nové lavice. Už teď je to tady ale stran designu velmi povedené, čisté a příjemné na pohled. 

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.