Share |

Rita Ora: Kdo je tahle ikona současné módy a proč ji všichni milují?

foto adidas Originals

Rita Ora je britská pop, R&B, soulová zpěvačka, skladatelka i herečka. Krom toho se pomalu, ale jistě stává i dost dominantní modní ikonou a laický i odborný svět módy ji miluje. Proč?
 
Módní specialisté, bloggeři i stylisti o ní mluví jako o někom, kdo má naprosto signifikantní look, ale zároveň se nebojí ho nabourávat a experimentovat. Což je pro ni samotnou zábavné a zároveň pro okolní svět inspirující v dobrém slova smyslu.
 
Protože je její exprese na veřejnosti, jako perzóny i módního objektu, dostatečně silná a zdravě sebevědomá. Kdykoliv se objeví v ulicích v rámci focení fashion editoriálů či obálek časopisů o módě, dá se okamžitě zaznamenat velký rozruch jak na místě samotném, tak na sociálních sítích, Facebooku, Twitteru, instagramu i módních blozích.
 
ADIDAS I BEY 
Důvod je zjevný – Rita prostě v vypadá dobře a fotografie jí má ráda; má dobrý vkus, který rezonuje s takovými excentrickými návrháři, jako je třeba Jeremy Scott.
 
Jay-Z s Beyoncé jí milují, což na její kredibilitě ve fashion bublině výrazně přidává body. Není proto divu, že na červený koberec ji s oblibou a velkou chutí oblékají taková jména jako Moschino či Donna Karan, a sama Rita Ora začíná být žádaná v reklamních kampaních velkých značek i módních řetězců. Objevila se už i na coveru prestižního vydání amerického Elle, v monotématickém čisle o ženách v hudebním průmyslu, což je sám o sobě hodně silný stand up. To, že je coby "it girl" tváří součansé kolekce pro adidas Originals, je v takové konstelaci jen logické.
 
KAM NA TO CHODÍ?
A co samotná Rita Ora? Vyznává se ze silné inspirace britskou módní vlnou. Díky svým rodičům, kteří jí brávali na Bicester Village, se do toho místa zamilovala také a letos v květnu se stala ambasadorkou Chic Outlet Shopping's Bicester Village po boku takových designérských jmen, jako je Nicholas Kirkwood, Peter Pilotto, Jonathan Saunders nebo Preen. Podle jejích vlastních slov miluje britskou módu, protože má příběh, vlastní svébytnou identitu i historický přesah a zbytek světa k ní vzhlíží jako k inspiraci.
 
Má ráda Henryho Hollanda, JW Andersona i bláznivou Vivienne Westwood. Jako zpěvačka silně akcentuje fakt, že móda a hudba se vzajemně potřebují. Přestože její osobní styl často vypadá hodně mladě, sama ho nikterak neprotežuje, spíš má zalíbení ve vrstvení, texturách, michání s čistě chlapeckými elementy a detailech a doplňcích, protože podle ní právě tohle finálně dovytváří ten neopakovatelný přiběh a signifikantní otisk osobitosti.
 
Fakt, že Rita vyrůstala v poměrech, které jí neumožňovaly oblékat a kolektovat drahé designérské kousky, v ní vypěstoval naprosto přirozený cit pro kombinování vintage kousků s těmi novými a osobitou stylistickou kreativitu. Miluje sekáčová trička, která považuje za něco, co se nikdy nepřežije. Svůj vintage kousek Celine Dion za dvě a půl libry považuje doposud za nejvíc cool věc ve svém šatníku. Tvrdí, že styl je odrazem kreativity a intuice, jakmile moc úzkostlivě přemýšlíme, co si vzít na sebe, většinou to nedopadne dobře. 
A ke komu vzhlíží ona? Za nejstylovějšího kolegu z branže považuje A$AP Rockyho a idealní ikonický blend je podle Rity kombinace jejích fashion hrdinů - Brigitte Bardot a Marilyn Monroe s Madonnou dohromady. Fajn.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.