Share |

Kdo je Rita Ora, tvář adidas Originals?

Rita Ora je britská pop, R&B, soulová zpěvačka, skladatelka a okrajová herečka. Narodila se kosovsko-albánským rodičům  a už v prvním roce svého života se s rodiči přestěhovala z Kosova do Anglie.
Vyrůstala v západním Londýně. Protože se začala věnovat zpěvu už v raném věku, celkem pochopitelně prošla různými talentovými soutěžemi a začala se poměrně záhy objevovat v roli hosta, či backvokalistky známějších umělců jako byl Craig David, James Morrison, Jay-Z, Drake, will.i.am, Chase & Status, nebo The-Dream.
 
Její první samostantý singl R.I.P. produkovali právě Chase & Status, hostoval v něm rapper Tinie Tempah a stal se jejím prvním singlem debutujícím na prvním místě britské hitparády. Začala otvírat koncerty pro taková jména jako Coldplay nebo Usher a posouvat svojí úspěšně započatou kariéru krok po kroku k hvězdnému mainstreamu.
 
ORA!
Logickým vyústěním jejího slibného startu bylo její první sólové album jednoduše nazvané Ora, které vyšlo v srpnu 2012 a okamžitě opanovalo první místo žebříčku v Británii vycházejících desek. Postupně z něj vyšly čtyři úspěšné singly a Rita byla nominována na tři ceny BRIT Awards, mimo jiné i v kategorii britský objev roku 2013.
Na singlech z následující, zatím nevydané desky, spolupracovala jak z Dev Hynesem aka Lightspeed Championem, tak s hitmakerem Calvinem Harrisem, se kterým i následně začala chodit. Jejich vztah ale nepřežil ani rok, v létě 2014 se rozešli. Další ohlášené kolaborace nového alba se skví takovými jmény jako Diplo nebo legendární Prince.
Rita Ora se objevila také v menších rolích v několika sitkomech a filmech (Spivs, Fast & Furious 6) a měla by hrát sestru hlavní postavy skandálního filmu, natáčeného podle knižního bestselleru Padesát odstínů šedi, jehož premiéra je očekávána na jaře 2015. Ora také seděla v porotě deváté série britského X Factoru a měla by být čtvrtým koučem v podobně laděné talentové soutěže The Voice UK, kde nahradí Kylie Minogue.
 
Rita Ora se nedávno stala novou tváří adidas Originals pro sezónu podzim/zima 2014 a její spolupráce s Adidasem by měla trvat následující tři roky. 
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.