Share |

Pro milovníky staré dobré obálkové korespondence vznikla nová facebooková skupina. Připojíte se?

foto: pořadatel akce

Přidejte se k nové facebookové skupině, jejíž účel je prostý a jednoduchý -  spojit lidi, kteří si chtějí dopisovat a nemají s kým. Díky této skupině dostanou možnost, aby si našli někoho, s kým si budou moci v dnešní digitální době vyměnit barevnou obálku s kouzelným obsahem.
 
Zeptali jsme se jejích "pachatelek," jak se to stalo, a tohle jsme se dověděli:
Nápad přišel ve chvíli, kdy samy autorky projektu zjistily, že najít cizí lidi k vyměňování si dopisů není vůbec tak jednoduché. Pokud si člověk nechce dávat inzeráty různě po internetu. Obě si se svými kamarády dopisují už několik let a za tu dobu povýšily strohé bílé obálky s kancelářskými papíry na výtvarnou činnost, kdy se snaží, aby byl dopis pěkný jak slovním obsahem, tak svým vzhledem. V poslední době si všimly, že na různých blocích nebo přímo u konkrétních lidí byla přání, že by si rádi s někým dopisovali, anebo že by chtěli najít další lidi, které by čas od času takovým překvapením ve schránce mohli potěšit.
 
Obě autorky se domnívají, že se lidé (a nejen hipstři) začínají k této klasice zase pomalu vracet. Protože opravdu není nad to, když člověka ve schránce překvapí nečekané psaní, které je na rozdíl od chatových zpráv hmatatelné. Svým projektem by rády daly možnost milovníkům dopisů, aby se vzájemně nacházeli, a prostřednictvím facebook profilu by rády zjistily, jestli o to lidé vůbec jeví zájem.
 
Popis skupiny mluví za vše: Už vás nebaví dostávat pořád smsky, maily a zprávy na FB? Z poštovní schránky stále vyndávat jenom výpisy z banky a slevové letáky? Chtěli byste tam čas od času najít i ručně nadepsanou obálku s milým obsahem? A v okolí není nikdo, kdo by si s vámi dopisoval, anebo už vás prostě nudí psát si jen se sousedkou od vedle? Právě proto je tu tato skupina. Napište sem, koho na dopisy hledáte a třeba se najdete! Takže pro ty, kteří už se nemůžou dočkat, až vhodí své obálky do schránky, nechť se přidají do skupiny Korespondence https://www.facebook.com/groups/549947901717597/
Napíší třeba něco málo o sobě, anebo koho na korespondenci hledají a třeba se najdou.
 
PS: Zatím je na facebook profilu lidí „pomálu“, proto je potřeba skupinu mezi lidi šířit… Krásnou zprávou je, že se už dva potencionální pisatelé nalezli.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.