Share |

Dopis Gagarinovi. Napíšete mu taky?

Československá literární soutěž
www.vetrnemlyny.cz

Dopis Gagarinovi je Československá literární soutěž, kterou vyhlašuje nejhezčí brněnské nakladatelství Větrné mlýny, vydavatel nejen měsíčníku RozRazil a které se může zúčastnit kdokoli z vás... 

Protože každý dopis je psán někomu, navrhujeme kosmonauta, pilota a slévače Jurije Alexejeviče Gagarina. Text by neměl přesáhnout
čtyři strany, jeho obsah je však zcela na vůli a chuti jednotlivých autorů. Jazykové znalosti porotců připouštějí, aby byl dopis psán v jednom ze dvou hlavních jazyků někdejšího Československa. Soutěž však není federalistická, dokonce ani kosmonautická, naopak přivítáme psaní o lásce, všedních trápeních a radostech, jakož i pestrost ve formě, vyloučeny nebudou dopisy ve verších či dialozích dramatu.

Vítěze slavnostně oznámíme 12. dubna 2011, tedy 50 let od vzletu prvního člověka do vesmíru.  Laureát obdrží 10 000 Kč, gramofonovou desku a nejlepší dopisy vyšleme na oběžnou dráhu, anebo přetiskneme v revui RozRazil.

Pokud pošlete do 1. března 2011 svůj dopis Gagarinovi v rozsahu do čtyř stran na adresu: Větrné mlýny (DG), Radlas 5, 602 00 Brno. Je možné, že porota ve složení: Jan Antonín Pitínský (režisér, spisovatel), Arnošt Goldflam (režisér, spisovatel), Michal Ženíšek (knihkupec), Ján Zavarský (scénograf, grafik), Pavel Řehořík (nakladatel) a Petr Minařík (nakladatel), vybere právě ten váš.

Prý "Z výšky vypadají všechny ženy stejně" řekl Gagarin:)

 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.