Share |

Představujeme nové album Scatter Your Soul od Rouilleux

foto: pořadatel akce

Po debutovém albu Zugzwang přichází Rouilleux s novým albem Scatter Your Soul, které vychází na chromové kazetě s download kódem na labelech KLaNGundKRaCH a Letmo productions. Oproti předchozí nahrávce jde o syrovější a přímočařejší kolekci písní, nahranou tentokrát ve tříčlenné sestavě za asistence Tomáše Procházky aka Federsela (B4, Gurun Gurun, Radio Royal a další), který se postaral také o mix a master. Zatímco album Zugzwang stálo především na vrstvách elektrické kytary, Scatter Your Soul staví na souhře dechů, syntezátoru, kytar a perkusí – proměnlivý zvuk skladeb tak sahá od noise rocku až po folk.
 
Rouilleuxvznikl v roce 2009 jako jednočlenný projekt Luboše Rezka po rozpadu pražské kapely The Ruin of Ruins. Vydání alba Zugwang v roce 2011 následovala přeměna na kapelu, do níž se zapojili hudebníci z okolí labelu KLaNGundKRaCH a pražské experimentální scény: Jorge Boehringer (Core of the Coalman), Jan K!amm (RUiNU, No Pavarotti, Mooncup Accident), Martin Sýkora (White Wigwam) a Petr Vrba (IQ+1, 2 Horses Too Many). V současné době hraje kapela v sestavě Rezek (kytara, zpěv), Sýkora (basa, syntezátor), Vrba (perkuse, dechy).
 
Křest alba proběhne 1. července 2014 v Praze (Kavárna Potrvá), kde Rouilleux otevřou koncert francouzského dua Natural Snow Buildings. V září 2014 kapela odjíždí na dvoutýdenní turné po Francii s White Wigwam a Mooncup Accident, na přelomu října a listopadu pak bude k vidění na moravském mini-turné.
 
http://rouilleux.net
http://rouilleux.bandcamp.com
http://klangundkrach.net
http://letmo.net/productions


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.