Share |

Obrazem: Wild In The Parks

foto: Jaroslav Kučera

V sobotu 1.září se jel na pražské Štvanici již sedmý ročník skateboardových závodů Volcom Stone Wild In The Parks (divočina v parku). WITP je připraven nejen pro vyznavače tohoto sportu, ale i pro širokou veřejnost. Závodu se zúčastnilo přes sedmdesát jezdců. Akce byla nastavena tak, že se nejednalo o pouhý závod, ale především o zábavu spojenou s grilováním, rozdáváním dárků a hromadným ježděním za doprovodu Dj´s. Akci doprovázela skvělá uvolněná atmosféra, kde všichni přihlášení jezdci dostali zdarma stylové tričko a měli také možnost celý den zdarma jíst a pít v připraveném občerstvení.

Akce začala v 10.00 hodin bezplatnou registrací závodníků. Závodníci byli rozděleni do třech kategorií, amatérští závodníci do 14 a nad 15 let. Třetí kategorií byli pro okořenění celé akce sponzorovaní nebo profesionální jezdci. Tato kategorie se nazývá PROAM. Závod se jel na dvě kola kvalifikační a finále. Každá kategorie byla rozdělena po pěti až šesti jezdcích, kteří při hromadné ježdění ve skateparku měli pět minut na předvádění triků k pozornosti rozhodčích.

Ve 13.00 se rozjela první kvalifikační skupina amatérských závodníků nejmladší kategorie pod 14 let. V této kategorii byl nejvíce vidět nadějný jezdec Lukáš Cína, který si svým skvělým ježděním vydobyl první příčku. Po skupině do 14 let nastoupili jezdci starší věkové kategorie nad 15 let.
Mezi muži nad patnáct let se nejvíce dařilo již od kvalifikace Jakubovi Pávovi, který jednoznačně vyhrál. Jako poslední a divácky nejatraktivnější se jela kategorie profíků ve které nezaváhal jeden z nejlepších českých skateboardistů Tomáš Stejskal. Tomáš dokázal své triky perfektně ustát a zvítězit. Druhý v této kategorii skončil náš nejlepší bazénový jezdec Martin Jurášek a bronz bral Pepa Tipanic. V kategorii PROAM organizátoři rozdali symbolické prize money v hodnotě 6000 Kč. Na ostatní vítěze čekala hromada věcných cen od firmy Volcom Stone. WITP 2012 má nyní své vítěze a ti mají možnost jet na Evropské finále do Španělské Sevile kam se z tohoto závodu automaticky kvalifikovalo prvních pět jezdců každé kategorie. 

Kvalifikovaní jezdci
Výsledky kategorie do 14 let:

1. Lukáš Cína

2. Kryštof Mizur

3. Jan Janda

4. Nikolas Pecora

5. Pavel Vágner

Výsledky nad 15 let:

1. Jakub Páv

2. Karel Raichl

3. Jan Smékal

4. Ondra Loebl

5. David Kotyza

Výskedky PROAM

1. Tomáš Stejskal

2. Martin Jurášek

3. Pepa Tipanic

4. Adam Lukas

5. Jiří Puffer


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.