Share |

Obrazem: Prague Pride 2013

foto: Barbora Částová

Týdenní nejteplejší pražský festival Prague Pride dosáhl v sobotu svého vrcholu. Prahou prošel několika tisícový barevný průvod až na Letnou, kde se (to) pořádně pařilo.
 
Duhový festival probíhal tento týden skrze vernisáž, výstavy, coming outové diskuze, nějaká ty divadelní představení  a hlavně koncerty a párties. Jedna z nich se konala tuto sobotu na Letné, kam došel průvod na první pohled dost ulítlých lidí.
 
Tito sluníčkový podivíni se sešli něco málo před druhou odpoledne na Příkopech a centrem Prahy si razili svou cestu kolem Náměstí republiky. Cíl byl daný jasně a neohrozil ho ani směšný anti pochod koncervativních prudičů. Letní Letná se proměnila v jednu velkou párty plnou gayů, leseb, bisexuálů a transexuálů na podpatcích.
 
Program hudebně podporovaly dvě stage, jedna pod palcem Djů a druhá v duchu živé hudby. Více než o hudbě byla tahle párty ale o lidech. Jedna holá přihřátá prdelka vedle druhé. Nutno uznat, že gay komunita má narozdíl od té lesbické zkrátka svůj styl. Přehršel námořníků, křidélek a blejskavých oblečků je prostě mnohem příjemnější na pohled než tisíce leseb alá syn tolik diskutované Džambulky.
 
Nechyběly samozřejmě ani známé tváře jako například Osman Laffita, Štěpán Turek alá Olivíe či dokonce Jiří Dienstbier, který buď hledal svou pravou identitu nebo nové voliče. Postupem dne i večera se kolem tanečního pódia vytvořil pořádný dav plný nahatých pupíčků a roztoužených doteků. Naštěstí pro obyvatelé přilehlých oblastí byla hudební akce ukončena kolem desáté a rozjetí návštěvníci se přesunuli do vyhlášených pražských klubů.
 
Pozn.: pokud jste potkali pěkně oháknutou a zajímavou babu, mohli ste jí pak potkat jak močí ve stoje do křoví.
 
text: Barbora Částová 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.