Share |

Obrazem: 20 let Trabandu v Akropoli

foto: Jiří Janda

Dvacetiletý Traband pokřtil novou desku Vlnobeat a se svými příznivci v zaplněném Paláci Akropolis oslavil narozeniny.
 
Traband rozjel večer písničkami z nového alba bez ohledu na to, že před vchodem byl ještě pořádný houf opozdilců, pro které večer už v půl osmé rozhodně nezačíná. Čtyřčlenné jádro kapely (frontman Jarda Svoboda, klávesy, trumpeta atd. Jana Modráčková-Kaplanová, bicí Václav Pohl a tuba Robert Škarda) doprovodil nejen hostující hráč na banjo Radim Huml, ale i pár bývalých kolegů z minulých sestav. A budoucnosti vstříc mávalo nadějné duo dětských „roztleskávaček“ z řad potomstva muzikantů.
 
Po úvodu Traband na scéně vystřídali hosté – Znouzectnost, která shodou okolností rovněž vydala novou desku jménem Beat simplicitas. Hostitelé jí tak oplatili dávné pozvání, kdy si před dvěma desetiletími začínající Traband mohl zahrát na koncertě tehdy již známých plzeňských muzikantů. A spojení očividně zafungovalo, takže koncert byl už pár dní předem beznadějně (pro kapely tedy naopak velmi nadějně) vyprodaný a skalní příznivci obou souborů se v předsálí netajili radostí že (třeba po dlouhých letech) viděli „tu druhou“ kapelu.
 
Závěr patřil opět Trabandu a jeho hostům, kteří si spolu s přizvukujícím publikem „vystřihli“ řadu dobře známých vypalovaček. Na závěrečného Černýho pasažéra se na scéně sešli všichni vystupující, tedy i pánové ze Znouze a herec Vladimír Javorský, který Trabandu novinku pokřtil. No a tradičně úderem desáté konec a zvonec, maximálně na baru vzpomínat se známými na dávná léta, než opadne ta neskutečně odporně dlouhá fronta u šaten.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.