Share |

NoD představuje svůj letní program bez zábran a bariér - No Dimension Summer

logo NoD

Pražský prostor NoD ukončí k 30. červnu svojí úspěšnou sezónu a spustí svůj první a zbrusu nový letní program pro své věrné návštěvníky i náhodné kolemjdoucí. Program No Dimension Summer nabídne nejméně třikrát v každém týdnu od 1. července do 31. srpna přehlídku filmových projekcí, mladých a talentovaných hudebníků, a audiovizuálních večerů. Do rámce letního programu NoD se zapojily i významné festivaly a události letní Prahy, jako je na příklad Fresh Film Fest, festival nezávislých a amatérských divadel Apostrof, festival ProArt a největší LGBT akce v České republice Prague Pride.

Letní program No Dimension Summer koncepčně staví na třech dnech v týdnu – každé úterý bude věnováno mladým českým i zahraničním hudebníkům a Djs, středy budou patřit filmovým projekcím a čtvrtky budou ve znamení audiovizuálních performancí připravených na míru prostorám tohoto oblíbeného pražského multifunkčního prostoru. Do letního programu se zapojila i Galerie NoD, která na léto chystá řadu vernisáží jak v galerijních prostorách, tak i v kavárně.

NoD věří, že na jednotlivé akce zavítají nejen častí návštěvníci kavárny, galerie a divadelních představení NoD, ale také náhodní kolemjdoucí a turisté, kteří budou chtít objevit Prahu z tak trochu jiného, neturistického a neotřelého úhlu. Prostor NoD svým letním programem nabídne vybranou ochutnávku různorodých projektů mladých umělců, kteří během nabité divadelní sezóny nedostali prostor, jaký si zaslouží.

"Letní program je skvělou příležitostí využít genia loci našeho prostoru a zároveň možností, jak navázat na koncepčně ucelený, ale přesto rozmanitý program NoD během divadelní sezóny. Rozhodli jsme se dát prostor nadaným mladým umělcům a hudebníkům, jako je na příklad seskupení FORMA, festival Lunchmeat, Anna Polívková a Jabub X. Baro, Niceland a česko-americký projekt Krraakkk. Doufáme, že se v průběhu léta 2012 stane prostor NoD důležitým kulturním meeting pointem, kde se vždy děje něco zajímavého,” vysvětluje šéfdramaturg prostoru NoD Adam Halaš.

Jedním z vrcholů červencového programu No Dimension Summer bude první z hudebně audiovizuálních večerů Outer Limits 12. července, kdy se v Galerii NoD uskuteční vernisáž výstavy Dokonalý svět a celý zbytek prostorů NoD pohltí výjimečná audiovizuální a hudební performance, jejímž kurátorem je Jakub Pešek z festivalu Lunchmeat a v jejímž rámci vystoupí naživo oceňované hudební seskupení FORMA, kteří se hudebně pokusí navázat na zahájenou výstavu společně s vizuální performerkou Ade.zewl.

Vstup na většinu akcí programu No Dimension Summer bude zdarma.

Program No Dimension Summer je na webových strankách www.nod.roxy.cz a k dostání bude i jeho tištěná verze.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.