Share |

Naposledy postaru zažijete Shotgun Festival 2013

foto: pořadatel akce

6. a 7. září 2013 uslyšíte premiérová vystoupení živá i Djská vmalebném areálu vodní nádrže Kristýna u severočeského Hrádku nad Nisou s dobře vybaveným kempem, dostatečným prostorem pro parkování, stanování, grilování, opalování se, milování se a především vhodným pláckem pro tanec, poslech, pokec a zábavu.
 
Dorazí velmi žádaný, oblíbený, multižánrový producent z Manchesteru, který si říká SYNKRO. Jeho jméno si lze spojit pod žánry autonomic, dubstep a future garage a labely Mindset, R&S, Apollo nebo například dBridgův Exit records. Dále tu máme německou dnb formaci TRIAD, která vyšle Henreeho (1/3 Triad) řádně prověřit Váš taneční um. Henree, ač převážně drum and bassový producent, se vůbec neostýchá přeletovat mezi hudebními styly. I on je dokladem toho, stejně jako Shotgun festival, že snaha držet se pevně jednoho žánru nemá smysl. Francouzský producent NAIBU je velmi zajímavým jménem v letošním line upu. Dodejme, že k tomuto milovníkovi Asie se váže i ikona světové elektronické scény Laurent Garnier. A horkou novinkou je, že organizátoři ve spolupráci s RBMA (Red Bull Music Academy) ladí booking velmi zajímavého hosta z Velké Británie.
 
Z našich luhů a hájů vystoupí populární uskupení Volnej Průběh, Koogiho, Misology a Škubana. Těšte se na techno a house producenty a DJs ze sousedního Německa, na české stálice a rozhodně na nové tváře.
 
Z Ostravy míří na pódium talentovaný Subject Lost live s hudebním materiálem novým i tím, který vyšel v rámci debutového alba na slovenské značce Exitab. Chybět nemůže technomág Elektrabel, který naservíruje opět čerstvý live Act. Představí se Ans, producent, dj a neúnavný propagátor české elektronické dovednosti skrze jeho label Krmelec. V premiéře se představí v živé podobě český techno dj a producent Dialect live, který v tichosti a bez nějakých fanfár v českých médiích vydává úspěšně své temné vize po světě. Dále tu jsou domácí rezidenti a pořadatelé festivalu Luckyboi & Mooris. Chybět nemůže brněnská parta Muah!, která se v rámci Muah! Showcase zastaví ve složení Tom Holic live, Kellys & Click Joe a PSJ. Zazpívá také půvabná Eva Porating, která se velmi dobře zapsala již minulý rok. A to nás přivádí do zahraničí, nejen díky Evině původu, ale také díky její něžnosti.
 
Nizozemka Esther Duijn se již od začátku ponořila do hlubších vod house a techno music. Úspěšně. Má za sebou více jak 15 releasů společně se Steady Douglasem aka Duijn & Douglas. S pravidelností vystupuje v klubech Panorama Bar, Trouw, Zur Wilden Renate nebo Sisyphos, což jí právěm činí velmi žádanou DJane prověřenou náročným publikem. Esther si na svých pravidelných cestách mezi Amsterdamem a Berlínem našla cestu i k nám.
 
Berlínský hledač talentů a dj v jedné osobě - Oskar Offerman pro nás objevil velmi zajímavého producenta a Dje v podobě Gillese Aikena aka Edwarda. Edward je na respektovaném berlínském labelu White jako doma a hrdě jeho zvuk nejen tvoří, ale i reprezentuje. Charismatický Němec se pohybuje na pomezí micro, minimal, vocal, housy a deep techna.
 
Druhou zahraniční premiérou Shotgun Festivalu 2013 je multitalentovaný studiový workoholik Benjamin Damage. Benjamin vydal za poslední 2 roky 2 plnohodnotná alba a to u Modeselektor na značce 50 Weapons ve spolupráci s kamarádem Doc Dannekou. Jeho surové techno experimenty i klasické klubové trhače parket jsou žádaným remixovým materiálem. Benjaminovi vize si vzal na paškál i nestor techno music Robert Hood.
  
O zvuk se postará výkonný aparát Funktion One a vizuální pastvu pro oči seskupení __Stroy. Nebude chybět kavárna s oblíbeným club matea kávou a energii v podobě jídla dodá Pastapizza!
 
Line-up, který zatím není konečný:
 
SYNKRO (Apollo - Mindset - UK) 
TRIAD (Phunkfiction Recordings - DE) 
NAIBU (Horizons Music - Inside rec - FR) 
Koogi, Volnej Průběh DJs (Touchwood, Stanzim, Rade, ahZ, Nitrous), Misology, Škuban , D.Resist & Papaya, MC Procter
BENJAMIN DAMAGE ( 50 Weapons - UK )
EDWARD ( Giegling, White - DE )
ESTHER DUIJN ( Geography - NL )
Subject Lost live, Elektrabel live, Ans, Dialect livePA, Eva Porating, Luckyboi & Mooris, Muah! Showcase_ Tom Holic live, Kellys & Click Joe, PSJ
 
 
Vstupenky zakoupíte na vstupenkovém portále Ticketpro.cz je za skvělou neměnnou cenu:
1 denní vstupenka: 275,-
2 denní vstupenka: 375,-
 
http://www.ticketpro.cz/jnp/festivaly/hudebni/1102709-shotgun-festival-2013.html
 
Rezervace chatek v kempu: http://www.autocampkristyna.cz a  485 140 091.
 
Facebook event: https://www.facebook.com/shotgunfestival


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.