Share |

Máme rádi maminky

A tak slavíme Den matek!
foto: PR

Máte rádi svou maminku? My ano! A tak tedy vysíláme následující vzkaz: Podnikněte něco pěkného se svou maminkou tuto neděli 11. května. Tenhle den je totiž mezinárodně ustanoven jako Den matek. Díky Anně Reeves Jarvisové, která bojovala za jejich práva už od roku 1907. Děkujeme Anno.
 
A kam se můžete se svou mamčou vydat?
 
Přinášíme pár zajímavostí, které se nám zalíbili:
 
Barokní zámek Loučeň připravil na 11. května celodenní akci pro nastávající maminky a maminky v očekávání. Program začne v 11h a můžete se těšit na den plný relaxu, zábavy, tanců, cvičení. Dostanete profesionální nalíčení od vizážisty nebo konzultace s homeopatem. Na děti i rodiče čekají tvořivé koutky a nejrůznější soutěže. Podrobný program na www.babydirekt.eu nebo www.zamekloucen.cz
 
Expozice pojmenovaná Historické kočárky je k vidění v Regionálním muzeu Mělník (v neděli mezi 9h a 17h), vstupné pro dospělého je 25Kč (pro seniory, studenty a děti 15Kč). Více zde.
 
Za zmínku stojí také astronomická výstava ve Štefánikově hvězdárně na Praze 1, jejíž součástí jsou interaktivní exponáty, optické pokusy i historické přístroje a především počítače s astronomickými informacemi, animacemi a pexesem. Vstupné je 55Kč, snížené 40Kč, rodinné 110Kč a děti do tří let mají vstup zdarma. Více zde.
 
Bruslit v květnu? S „inlajnama“ bez problémů! V Centrálním parku na Lochotíně v Plzni si zabruslí celá rodinka, a to ve všední dny od 12.00 do 20.00 hodin, o víkendech a prázdninách od 10.00 do 20.00 hodin. Bruslení je zdarma. Více zde.
 
Muzeum skla a bižuterie Jablonec nad Nisou pořádá výstavu Skleněná zoo. Výstava končí už 18. 5. a můžete ji navštívit od čt - ne mezi 13.00 a 17.00. Více zde.
 
Filmy Karla Zemana můžete propojit s návštěvou expozice a dobrodružnou plavbou elektrolodí Nemo po Čertovce a v okolí Karlova mostu. Půlhodinová plavba na jediné elektrolodi na Vltavě, poháněné solárními panely. Více zde.
 
Městské muzeum a galerie ve Svitavách přináší expozice zachycující historii prací techniky a praní s názvem Historie praní a prací techniky aneb Babiččino velké prádlo. Vystaveno je přes 50 pracích strojů. Otevírací doba je od út do pá mezi 9.00 a 17.00, v so a ne od 13.00 do 17.00. Vstupné pro dospělé 60Kč, zlevněné 40Kč. Více zde.
 
Muzeum čokolády a marcipánu v Táboře realizuje tvořivé dílny. Budete vytvářet z čokolády a marcipánu figurky a postavičky pod vedením pracovníka muzea. Dílna je součástí expozice, proto je otevřena v rámci otevírací doby muzea. Dílnu nelze samostatně navštívit bez vstupného do muzea. Více zde.
 
Přejeme všem maminkám pěkný Den matek strávený s těmi, které nejvíce milují a kteří nejvíce milují je.
 
 
(PS: Svého tatínka vytáhněte 15. června někam ven, protože tenhle den zase patří „tátům“, oficiálně pojmenován jako Den otců.)


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.